Купити квартиру в Дніпрі

Через загрозу втрат, ЗСУ вивели Abrams з фронту

вивели Abrams

ЗСУ вивели з фронту танки Abrams M1A1 через розвідувальні та ударні дрони ворога. Дронами зараз кишить повітряний простір над полем бою. Про це на умовах анонімності повідомили два американські військові чиновники, повідомляє Новини України- НСН, посилаючись на агентство Associated Press (AP) 25 квітня.

“Україна поки що відсунула на другий план надані США бойові танки Abrams M1A1 у боротьбі з Росією, частково тому, що російська війна безпілотників ускладнила для них роботу без виявлення або нападу”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що США погодилися відправити в Україну 31 Abrams у січні 2023 року після агресивної багатомісячної кампанії Києва, яка стверджувала, що танки, які коштують близько 10 мільйонів доларів за штуку, були життєво важливими для його здатності проривати російські лінії.

Міністр армії США Крістін Вормут розглядає останню версію основного бойового танка M1A2 Abrams під час екскурсії по Joint Systems Manufacturing Center, 16 лютого 2023 року в Лімі, штат Огайо.

Міністр армії США Крістін Вормут розглядає останню версію основного бойового танка M1A2 Abrams під час екскурсії по Joint Systems Manufacturing Center, 16 лютого 2023 року в Лімі, штат Огайо.

“Але з того часу поле бою суттєво змінилося, зокрема через повсюдне використання російських дронів-розвідників і дронів-мисливців-убивць. Ця зброя ускладнила для України захист танків, коли їх швидко виявляють і полюють російські безпілотники чи снаряди”,

– йдеться також у повідомленні

Уточнюється, що п’ять із 31 танка вже втрачено внаслідок російських атак.

За словами високопоставленого представника американського оборонного відомства, поширення безпілотників на українському полі бою означає, що “немає відкритої місцевості, по якій можна було б просто проїхати, не боячись виявлення”.

“Чиновник говорив на умовах анонімності, щоб надати оновлену інформацію про підтримку України американською зброєю перед п’ятничним засіданням Контактної групи з питань оборони України”, – пише АР

Раніше ми писали, що Існує великий ризик руйнування фронту в Україні – Politico

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×