Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Україна офіційно відреагувала на результати виборів в Білорусі

Україна офіційно відреагувала на результати виборів в Білорусі

Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву у зв’язку з подіями у Білорусі, де вже тиждень після виборів президента тривають акції протесту. Про це НСН повідомляє з посиланням на офіційний сайт МЗС.

В українському МЗС констатували, що офіційні результати виборів «не викликають довіри в білоруському суспільстві». Також дипломати додали, що Україна загалом поділяє позицію Європейського Союзу.

Крім того, у МЗС висловили занепокоєння жорстокістю силовиків щодо протестувальників, журналістів та іноземців.

«Ми загалом поділяємо позицію, висловлену Європейським Союзом щодо виборів в Білорусі. Україна надзвичайно занепокоєна випадками необґрунтованої жорстокості правоохоронців щодо громадян, які беруть участь у протестах, представників ЗМІ та іноземців.

Розраховуємо, що звільнення з-під варти частини затриманих стане початком діалогу влади з громадянським суспільством з метою пошуку компромісів.

Закликаємо керівництво Білорусі не допустити подальших переслідувань за політичними мотивами своїх опонентів і тих громадян Білорусі, які вийшли на вулиці міст продемонструвати свою позицію, а також ретельно розслідувати усі факти неправомірного застосування сили проти мирних протестувальників.

Україна вважає Білорусь особливо близькою країною і готова докласти усіх зусиль, щоб допомогти їй пройти цей складний етап без ослаблення суверенітету, врегулювати кризу з дотриманням основоположних прав і свобод громадян»,

– мовиться в заяві.

Україна офіційно відреагувала на результати виборів в Білорусі

Раніше ми повідомляли: Протести у Білорусі: у Мінську збирають акцію за Лукашенка, люди скаржаться на примус до участі

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×