Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Мінкульт проситиме YouTube закрити канали NewsOne, ZIK та “112 Україна”

Мінкульт проситиме YouTube закрити канали NewsOne, ZIK та "112 Україна"

Міністерство культури та інформаційної політики звернеться до найпопулярнішого у світі відеохостингу YouTube з проханням заблокувати канали «112 Україна», ZIK і NewsOne.

Про це заявив міністр культури Олександр Ткаченко, пише Громадське, передає НСН.

Ткаченко повідомив, що його відомство направить компанії рішення Ради нацбезпеки і оборони України щодо санкцій проти цих телеканалів.

Міністр зазначає, що хоч і YouTube керується власною політикою щодо закриття каналів, компанія «має знати про те, хто саме і як саме фінансує і виробляє ворожий контент».

«Адже ці канали — в ефірному, супутниковому, чи в інтернет-трансляціях — представляють інформаційну загрозу національній безпеці України, оскільки є не ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України»,

— наголошує Ткаченко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) про введення санкцій проти Тараса Козака — народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» та соратника Віктора Медведчука. Під санкції потрапили й вісім компаній, які володіють телеканалами ZIK, «112 Україна» та NewsOne.

Компаніям заборонили користуватися радіочастотами України, ретранслювати/розповсюджувати телепрограми та надавати телекомунікаційні послуги, їм анулюють або зупиняють ліцензії та інші дозволи для здійснення їхньої діяльності тощо.

В Офісі президента заявляють, що підставою для блокування каналів стали отримані РНБО від СБУ докази їх тривалого фінансування з території Росії.

Станом на ранок 3 лютого мовлення NewsOne, ZIK та «112 Україна» припинено. Однак їх ефіри транслюються на каналах Ютуб.

Читайте ще: Порошенко пояснив, чому сам не заборонив проросійські телеканали

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×