Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Разумков важає, що українці не готові до легалізації зброї, легких наркотиків та проституції

Разумков важає, що українці не готові до легалізації зброї, легких наркотиків та проституції

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що українське суспільство наразі не готове до легалізації короткоствольної зброї, проституції та декриміналізації легких наркотиків. Про це він заявив в інтерв’ю Українським новинам, пише Громадське, передає НСН.

Зброя

Щодо легалізації короткоствольної зброї він невпевнений, що суспільство повною мірою до цього готове.

Зазначимо, що профільного закону щодо зброї в Україні немає. Є лише два зареєстровані законопроєкти, які Верховна Рада зараз доопрацьовує. А усе, що стосується купівлі, зберігання чи використання зброї регулює міністерство внутрішніх справ. Причому регулює Інструкцією, яка не змінювалася з 1998 року.

Секс-робота

Спікер Ради вважає, що легалізація проституції не для українських реалій.

«Не думаю, що ментально, релігійно та історично українське суспільство буде готове до легалізації цієї сфери послуг»,

— сказав він.

Який контекст: проституцію декриміналізували ще у 2006 році. Наразі залишилася відповідальність лише за сутенерство, створення «місць розпусти» і втягнення в цю діяльність неповнолітніх. Водночас у кодексі про адміністративні правопорушення залишається стаття про заняття проституцією і вона передбачає штраф від 85 грн до 170 грн. Та довести таке правопорушення на практиці досить складно, тож стаття є радше методом тиску на секс-працівників.

Приблизна кількість секс-працівників в Україні — 70 тисяч людей. Втім це не релевантні дані, оскільки вони пораховані на основі математичної моделі. Більш точної статистики наразі немає, бо індустрія перебуває «в тіні». В інших країнах такі розрахунки проводять науково-дослідні інститути із залученням спільнот секс-працівників.

Легкі наркотики

На питання про ставлення до легалізації легких наркотиків, наприклад, марихуани, зокрема в медичних цілях, Разумков заявив, що не підтримує цю ідею.

«Я сам ніколи не вживав і, якщо ми говоримо про медичні цілі, то у нас дуже часто під красивою вивіскою з’являються погані ідеї. Тому не підтримую»,

— наголосив він.

Нагадаємо, у середині жовтня минулого року колишня очільниця МОЗ Зоряна Скалецька натякнула про плани легалізації в Україні медичного канабісу. Депутати говорили про підтримки цього процесу в суспільстві й про гостру потребу легалізації вживання марихуани як для ветеранів з ПТСР, так і для лікування важкохворих пацієнтів.

Як писала РБК-Україна, один з лобістів ухвалення закону про легалізацію марихуани, депутат від «Слуги Народу» Микита Потураєв стверджував, що більшість депутатів підтримують «легалайз».

«Це не те питання, з яким можна довго зволікати. Тому що всім скептикам і критикам я раджу хоча б раз сходити на «Конопляний марш», до якого приєдналася Асоціація онкохворих, і подивитися їм в очі й перестати нести нісенітницю. Тому що канабіс — це спершу ліки»,

– зазначив він виданню.

Так чи інакше, такий законопроєкт і досі не схвалили й поки, схоже на все, не планують.

Читайте ще: Українці найбільше довіряють ЗСУ та церкві – опитування

Разумков важає, що українці не готові до легалізації зброї, легких наркотиків та проституції

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×