Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

МОЗ: в Україну привезуть тести для виявлення коронавірусу вдома

МОЗ: в Україну привезуть тести для виявлення коронавірусу вдома

10 березня в українських лабораторіях з’являться швидкі тести на виявлення коронавірусу. Про це йдеться в повідомленні Української правди. Життя, інформує НСН.

Про це під час брифінку заявив заступник Міністра охорони здоров’я, Головний санітарно-епідеміологічний лікар України Віктор Ляшко.

Ці тести можна використовувати за межами лабораторії, безпосередньо удома. 

Необхідний час для результатів дослідження – 15-20 хвилин.

«Швидкі тести всеодно потребуватимуть повторного дослідження в лабораторії. Проте вони допоможуть визначити подальшу тактику поводження з хворим», – зазначив заступник міністра. 

Крім того, Віктор Ляшко зазначив, що в Україні наявні тест-системи, які були закуплені Центром громадського здоров’я у німецького виробника. 

Раніше Всесвітня організація передала до української лабораторії 30 наборів реагентів для тестування на COVID-19.

Такої кількості вистачить для проведення трьох тисяч досліджень.

Читайте ще: Профілактика коронавірусу: анонсовано всеукраїнську інформкампанію

Також Віктор Ляшко повідомив, що дослідження на коронавірусну інфекцію по раніше відібраних зразках завершились — всі результати негативні. В Україні не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, країна продовжує залишатися країною вільною від циркуляції даної інфекції. 

Крім того Ляшко зазначив, що сьогодні на базі Олександрівської лікарні в Києві проходять тренінги щодо правил госпіталізації можливих хворих для бригад екстреної медичної допомоги та епідеміологів та інфекціоністів. 

Другий день представники ВООЗ проводять навчання для епідеміологів і вірусологів з усієї країни з питань діагностики, правильність збирання зразків, госпіталізації тощо. Віктор Ляшко наголосив, що подібні навчання відбуватимуться на території всієї країни.

«Ми перевели систему охорони здоров’я в найвищий режим готовності. Водночас ми вживаємо максимум заходів, щоб інфекція не потрапила на територію України. І один з цих заходів — температурний скринінг на найбільших пунктах пропуску та в найбільших міжнародних аеропортах країни», — підкреслив заступник Міністра.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×