Купити квартиру в Дніпрі

В Бєлгородській області щось відбувається: що відомо станом на зараз (фото, відео)

В Бєлгородській області щось відбувається: що відомо станом на зараз (фото, відео)

В Бєлгородській області щось відбувається від самого ранку 22 травня. У мережі величезна кількість фото і відео про буремні події на території «БНР». Російська влада півдня заперечувала, що відбувається щось суттєве. Визнавала лише обстріли населених пунктів, які вже давно стали тут буденністю. Врешті губернатор Бєлгородської області заявив про захід на територію району Збройних сил України. НСН розповість коротко, що відомо про все це на даний момент. Матеріал доповнюється.

Отже, від самого ранку у мережі почала з’являтися інформація про стрілянину, вибухи і навіть бронетехніку, яка нібито зайшла на територію Бєлгородської області.

Згодом добровольчий легіон «Свобода Росії» та російський добровольчий корпус взяли на себе відповідальність за дії на Бєлгородщині, а також на Брянщині.

В Телеграм-каналі легіону, зокрема, з’явилося звернення до мешканців прикордонних регіонів

Мешканці прикордонних регіонів! Залишайтеся вдома, не чиніть опір і не бійтеся: ми вам не вороги. На відміну від путінських зомбі, ми не чіпаємо цивільних і не використовуємо їх у своїх цілях. Свобода вже близько! Усім, хто стежить за нами: скоро всі деталі залишаємось на зв’язку, – йдеться у повідомленні

А також звернення до усіх росіян:

Жителі Росії! Ми такі ж росіяни, як і ви. Нас відрізняє лише те, що ми не хотіли більше виправдовувати дії злочинців при владі та взяли зброю, щоб відстояти нашу та вашу свободу. Але сьогодні всім настав час взяти відповідальність за своє майбутнє. Диктатурі Кремля настав час покласти край, – йдеться у зверненні

Також у мережі з’явилося відео нібито з наслідками атаки на російський контрольно-пропускний пункт на кордоні. На запису видно тіло, як мінімум, одного загиблого.

Крім того, організація легіон “Свобода Росії” заявила про декілька «звільнених від злочинної влади населених пунктів рф» і про підняті над ними біло-сині прапори. Зокрема, йдеться про Козинку. Також легіон повідомив про захід провідних загонів у місто Грайворон.

Легіонери закликали усіх росіян вивішувати у своїх містах біло-сині стяги.

стяг легіон свобода росії

І повідомляє про підтримку своїх дій місцевими партизанами.

Місцеві партизани з прикордоння залишають на стінах слова підтримки та показують усім, що Легіон іде. Дякуємо всім за підтримку! Разом із вами ми сила, яку не перемогти!, – йдеться у повідомленні легіону

свободу росії

Також у мережі з’явилися відео, на яких у небі можна почути дрони і побачити гелікоптери.

І ще багато відео від місцевих мешканців, де вони розповідають про бої, «дим просто скрізь» і свою паніку.

А на мапі DeepState,певна територія бєлгородської області стала відображатися як “сіра зона”.

мапа бєлгород

Реакція росії

Коли інформації у мережі стало так багато, що вже важко було стверджувати, що все це – українські фейки, російська влада зробила заяву. І звинуватила у переході кордону ЗСУ. Про це заявив губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков.

«На територію Грайворонського округу зайшла диверсійно-розвідувальна група ЗСУ. Збройні сили РФ разом із прикордонною службою, Росгвардією та ФСБ вживають необхідних заходів щодо ліквідації противника. Подробиці повідомлятиму», — написав Гладков у себе в телеграм-каналі

За словами Пєскова, Путіну вже повідомили про події на кордоні.

Події в Бєлгородській області – коментар ГУР

У ГУР МО України підтвердили, що Легіон «Свобода россии» та «РДК» проводять операцію на території Бєлгородської області для створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців. Операцію проводять виключно громадяни рф.

Реакція Офісу Президента України: як відомо, танки продаються в воєнторгах

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що за подіями, які відбуваються у Бєлгородській області 22 травня, стоять громадяни рф. Про це Подоляк написав у твіттері, передає Хронікерс.

“Єдиною рушійною політичною силою в тоталітарній країні закручених гайок завжди неминуче стає партизанський рух зі зброєю в руках. Україна із цікавістю спостерігає за подіями в Бєлгородській області росії та вивчає ситуацію, утім не має до неї безпосереднього стосунку. Як відомо, танки продаються в будь-якому російському військторзі, а підпільні партизанські загони складаються все-таки з громадян росії”, – написав він

Коментар центру стратегічних комунікацій

Бойові дії у Бєлгородській області свідчать про прояв спротиву всередині рф. Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій.

У Страткомі зазначили, що 22 травня у соцмережах почали поширюватися новини про дивні події з численними обстрілами у грайворонському районі бєлгородської області. Це – наслідок агресивної політики путінського режиму.

Відповідальність за події взяли на себе громадяни рф з РДК – російського добровольчого корпусу та Легіону «Свобода росії».

«Україна вітає рішучі дії опозиційної до злочинного агресивного путінського режиму сили. Після перемоги над рф на полі бою питання «смуги безпеки» буде одним з ключових під час переговорів про майбутнє співіснування України з північним сусідом», — йдеться в повідомленні

Наголошується, що Україна вимагатиме створення демілітаризованої зони безпеки у прикордонних до нашої держави російських регіонах, оскільки саме звідти агресор завдає масованих обстрілів.

Що відбувається зараз

У МВС Білгородської області запровадили план «Едельвейс». Оголошено загальний збір працівників у всіх відділах поліції регіону.

Станом на 18:00 відомо, що у Бєлгородській області запроваджено правовий режим контртерористичної операції.

Станом на 18:30 роз ЗМІ повідомляють, що бої тривають у населених пунктах Козинка та Глотове. При цьому у Глотовому перестрілка йде і в житловому масиві. Місцеві жителі ховаються у підвалах будівель. Світла та води в населених пунктах немає. Через інтенсивну стрілянину евакуювати жителів поки не можна.

Росіяни у терміновому режимі евакуювали сховище ядерних боєприпасів у Бєлгородській області.

Про це повідомив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини.

В терміновому режимі об’єкт Бєлгород-22 – це сховище ядерних боєприпасів, рашисти евакуюють. Воно знаходиться неподалік Грайворона. Саме там зберігалася частина боєзапасів для ядерного озброєння, – сказав Юсов

Більшість населення прикордонних сіл та районного центру Грайворон, покинула територію — повідомив губернатор Бєлгородщини Гладков

Події розвиваються дуже динамічно. Ми стежимо за ситуацією і доповнюємо матеріал.

Ще новини України і світу: Як так вийшло, що Україна передала Росії літаки та ракети, якими зараз обстрілюють українські міста

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×