Купити квартиру в Дніпрі

У росії погрожують Молдові знищенням за «українським сценарієм»

У росії погрожують Молдові знищенням за «українським сценарієм»

Вже другий за останній тиждень тривожний дзвіночок пролунав для Молдови. Росіяни роблять заяви, які можна розцінювати як анонс нападу на ще одну суверенну державу. У росії погрожують молдові знищенням за «українським сценарієм». Схема аналогічна, у ній планується задіяти тимчасово окуповані території. Про це пише видання «Острів», передає НСН.

Тимчасово окупована територія Молдови, яку росіяни називають «придністровською молдовською республікою», вважається російськими чиновниками територією рф.

Про це заявив, зокрема, заступник очільника комітету державної думи у справах СНД Віктор Водолацький.

«Придністровці – наші громадяни. Вони хочуть того ж, що бажають і «Днр» з «Лнр», і «Південна Осетія». Вони розуміють, що лише разом з росією вони самі, їх діти і онуки можуть жити далі в безпеці та спокійному світі», – повторив головні гасла російської пропаганди війни Водолацький.

При цьому, чиновник відкрито пригрозив Молдові знищенням. Він нагадав, що президентка країни Мая Санду заборонила публічну демонстрацію «георгіївської стрічки» на території Молдови, а тому Водолацький зауважив, що там варто повторити «український сценарій».

«Нам не можна допустити, щоб Санду і її румунські куратори сьогодні розв’язали чергову війну та території Придністров’я. Весь цей нацизм, який пустив коріння поруч з нами, потрібно просто знищити, викорчувати, і на довгі роки», – заявив рашист.

Нагадаємо, раніше у росії озвучили цілі другого етапу війни в Україні. Серед них – захоплення всього українського півдня і отримання коридору до Придністров’я. При цьому заявлялося, що там «спостерігаються утиски російськомовного населення». Отже, простежується та ж сама риторика, яка звучала перед війною в Україні. І можна говорити про те, що зараз доля Молдови залежить від того, наскільки успішно Україна відбиватиме агресію рф.

Буде воєнна відповідь, — у Росії погрожують США і НАТО

У росії оголосили нову мету війни в Україні – заява заступника командувача військами ЦВО

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×