Купити квартиру в Дніпрі

Орбан і Шольц відхилили план перемоги Зеленського – ЗМІ

Орбан і Шольц відхилили план перемоги Зеленського – ЗМІ

Орбан і Шольц відхилили план перемоги Зеленського. Шольц відкинув ключові пункти. А Орбан же взагалі пропонує віддати Росії захоплені нею українські території, а план вважає приреченим на провал.

Про це пишуть іноземні ЗМІ, передають «Новини України – НСН»

Орбан і Шольц відхилили план перемоги Зеленського – що відомо

Шольц зізнався, що боїться ескалації і переходу війни на країни-члени НАТО

Шольц відкинув ключові пункти плану перемоги Зеленського, – про це пише Bild.

Німецький канцлер Олаф Шольц, через побоювання подальшої ескалації, відкинув ключові пункти плану перемоги, який представив український презиент Володимир Зеленський.

Зокрема, Шольц виступив із критикою плану Зеленського після саміту ЄС у Брюсселі. Він вважає, що потрібно нести відповідальність за те, щоб війна між РФ і Україною не перетворилася на війну між РФ і НАТО, пише Bild.

Він заявив, що ніщо не змусить його змінити рішення щодо відмови надати Україні крилаті ракети Taurus.

“Не вважаю такі поставки правильними, і так воно і залишиться”, – сказав канцлер

Шольц також заявив, що буде блокувати швидке запрошення України до НАТО.

Орбан пропонує піти на поступки Росії

План перемоги президента України Володимира Зеленського, який він представив лідерам Європейського Союзу, начебто приречений на провал.

Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, пише місцеве видання Index.

Орбан повторив, що Україна “не може перемогти” Росію у воєнному відношенні.

Вести переговори з позиції сили – хороша ідея, але ми слабкі. Мені подобаються ці великі фрази, сформульовані в політичних салонах, але тим часом помирають тисячі українців. Хороша ідея – не воювати, а припинити вогонь і покласти край війні. У кожного є військова стратегія, ми маємо мирну стратегію, – заявив Орбан

Метою ЄС має бути якнайшвидше припинення війни дипломатичним шляхом таким чином, щоб Україна “втратила якнайменше територій” внаслідок врегулювання.

Це закінчиться поразкою. Інші 26 країн у шоці вислухали план перемоги Зеленського. Що у вас було досі? Досі ми думали, що слідуємо переможному плану, – сказав Орбан

Він запитав: “Якщо вони зараз переходять на план перемоги, чи був у вас досі план поразки?”

Ми не підтримуємо це, тому що це не план перемоги Угорщини. Ми раніше не брали участі у війні і далі в ній не братимемо участі, – сказав він

Ядерна зброя України

Орбан також прокоментував новини про те, що Україна може відтворити ядерну зброю. Але, за його словами, особисто чув від українського президента, що про це не йдеться.

Можливо були нюанси перекладу, але мені не здалося, що українці хочуть стати ядерною державою. Але така можливість лякає. Такий український план викликає паніку по всій Європі, – сказав він

На саміті в Брюсселі 17 жовтня Орбан вкотре заблокував зусилля ЄС щодо коригування режиму санкцій щодо Росії, що було необхідно для розблокування значної участі США у кредиті Україні у розмірі 50 млрд доларів.

План перемоги Зеленського

Нагадаємо, план перемоги Зеленського складається з п’яти пунктів і трьох секретних додатків. Серед них – негайне запрошення в НАТО і продовження операцій ЗСУ в РФ. Також пропонується розмістити в Україні “комплексний неядерний стратегічний пакет стримування”, який має бути достатнім для захисту від будь-якої військової загрози з боку Росії. Крім того, план містить пропозицію для міжнародних партнерів щодо спільного захисту наявних в Україні критичних ресурсів, спільного інвестування.

Зеленський презентував свій план українцям у Верховній Раді 16 жовтня. А 17 жовтня розповів про нього очільникам країн ЄС.

Ще новини України: Зеленський заявив про негативні наслідки відмови підтримати план перемоги України партнерами

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу