Купити квартиру в Дніпрі

Навіщо Україна атакувала спиртзаводи Росії вночі 22 жовтня – пояснення ЦПД

Навіщо Україна атакувала спиртзаводи Росії вночі 22 жовтня – пояснення ЦПД

Україна атакувала спиртзаводи Росії вночі 22 жовтня. Під ударом були чотири підприємства. У Центрі протидії дезінформації пояснили мету цієї атаки.

Україна атакувала спиртзаводи Росії вночі 22 жовтня – що відомо

Сьогодні вночі дрони атакували спиртзаводи у Тульській, Тамбовській, Воронезькій та Брянській областях росії. У мережі було оприлюднено фото та відео пожеж на заводах.

Так, губернатор Тульської області повідомив про атаку на Єфремівський спиртзавод та спиртзавод у селищі Лужківський Суворовського району (розташовані приблизно за 150 кілометрів один від одного).

Крім того, атаки зазнав завод «Біохім» у Тамбовській області, де виробляють спирт.

«Сьогодні о 5:20 ранку в м. Расказово, ймовірно, внаслідок прильоту безпілотника на підприємстві АТ «Біохім» пролунав вибух з подальшим займанням», – повідомив губернатор Максим Єгоров

Постраждалих, за його словами, немає, а пожежа була ліквідована протягом години.

Навіщо Україна атакувала спиртзаводи Росії вночі 22 жовтня – пояснення ЦПД

У Воронезькій області дрони атакували неназване промислове підприємство. Як повідомив губернатор Олександр Гусєв, безпілотник упав на цех, внаслідок чого «виникло невелике загоряння на одному поверсі будівлі».

Російське Міністерство оборони вранці повідомило, що за ніч над п’ятьма областями нібито було збито 18 дронів: 11 – над Брянською областю, 3 – над Бєлгородською, 2 – над Курською, по одному – над Тульською та Орловською.

Навіщо Україна атакувала спиртзаводи Росії

У росії спиртзаводи зараз виготовляють не лише спирт, а й пальне для військових потреб, а також вибухових речовин.

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО України Андрій Коваленко у коментарі Главкому у вівторок, 22 жовтня, передають «Новини України – НСН»

Він підтвердив, що українські дрони атакували чотири підприємства на території росії.

«Біохім – переробка меляси та виробництво етилового спирту; Лужковський спиртзавод; Єфремовський спиртзавод; Промислове підприємство Воронезької області. Це все – воєнні об‘єкти, попри замаскованість під щось інше», – зазначив Коваленко

Нагадаємо, раніше ми повідомляли: У Воронезькій області заявили про атаку дронів на місцевий спиртзавод – сталася пожежа

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу