Купити квартиру в Дніпрі

Закликав до знищення України: СБУ оголосила підозру актору з росії

СБУ оголосила про підозру актору з росії

СБУ оголосила підозру актору з росії Володимиру Машкову. Він закликав до знищення України

Про це повідомили в СБУ, передає Nikopolnews.

«Служба безпеки зібрала нові докази підривної діяльності російського актора Володимира Машкова, який пропагує агресивну війну проти України. Фігурант йде до найближчого ототоку шляху і є одним із головних хедлайнерів масових акцій у москві на підтримку повномасштабного вторгнення РФ», йдеться у повідомленні

У грудні 2023 року Машкова було призначено співголовою «виборчого штабу» шляху на так званих виборах президента країни-агресора. Він став ключовим рупором пропаганди у «передвиборчій кампанії» очільника кремля.

СБУ оголосила підозру актору з росії

179511 1 large

За даними слідства Машков публічно закликає до підтримки російських окупаційних угруповань, які воюють проти України. Також він особисто виправдовує знищення цивільної інфраструктури та захоплення частин території нашої держави.

Ініційовані експерти СБУ підтвердили факти його підривної діяльності на території країни-агресора. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ  додатково повідомили Машкову про переконання за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни).

Нагадаємо, що у травні 2023 року СБУ повідомила Машкову про переконання за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Читайте також: В Україні і Росії заявили про збиття всіх дронів 19 лютого

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×