Купити квартиру в Дніпрі

Автобус з польськими паломниками потрапив у аварію в Хорватії

Автобус з польськими паломниками потрапив у аварію в Хорватії

Автобус з польськими паломниками потрапив у аварію в Хорватії: десятки жертв. 12 осіб загинуло.

32 пасажири, які вижили, були травмовані. 19 з них перебувають у важкому стані. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті “BBC News”.

Серед учасників поїздки, організованої католицькою групою Братства святого Йосипа, було три священики і шість черниць. Вони їхали в Меджугор’є, католицьку святиню в Боснії і Герцеговині. Усі пасажири були повнолітніми поляками, повідомили в МЗС Польщі.

Усі вони були паломниками переважно з Радома та Соколува в Мазовецькому воєводстві, де також розташована столиця Польщі Варшава. Аварія сталася близько 05:40 за місцевим часом. Автобус, у якому їхали паломники, з’їхав з дороги A4 між Яреком Бісаскі та Подворцем, на північний схід від Загреба.

Міністр юстиції та генеральний прокурор Польщі наказали прокуратурі Варшави розпочати розслідування причин трагедії, а двоє польських міністрів прямують до Хорватії у зв’язку з трагедією. Спочатку повідомлялося про 11 загиблих, але ще одна людина померла пізніше в лікарні.

“Деякі з постраждалих пасажирів борються за життя”, сказав міністр внутрішніх справ Хорватії Давор Божінович.

Міністерство закордонних справ Польщі оголосило, що водія не було серед загиблих, але це ще треба підтвердити. Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович висловив співчуття сім’ям загиблих, додавши в дописі у твіттері, що екстрені служби роблять все можливе, щоб допомогти. Паломництво до невеликого містечка Меджугор’є є дуже популярним в Польщі після того, як у 1980-х роках місцеві діти бачили там видіння Діви Марії.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

У Росії у ДТП потрапив автобус, який їхав на окупований Донбас. Є загиблі (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×