Купити квартиру в Дніпрі

У росіїї оголосили набір жінок на фронт – росЗМІ

набір жінок на фронт

Приватна військова компанія «Редут», підконтрольна Міністерству оборони РФ, оголосила набір жінок на бойові спеціальності до добровольчого батальйону «Борз» для участі у війні проти України. Про це пише видання “Важные истории”, яке виявило відповідне оголошення у російській соціальній мережі ВКонтакте, передає НСН.

У росіїї оголосили набір жінок на фронт

Жінкам пропонують контракт на пів року із зарплатою від 220 тисяч рублів (це близько 2200 доларів).

Як зазначається, кандидаткам обіцяють місячну підготовку до бойових дій та навчання в окупованому Донецьку. За поранення їм нібито виплачуватимуть від одного до трьох мільйонів рублів, за смерть – пʼять мільйонів рублів. Після закінчення служби мають надати статус ветерана бойових дій.

Журналістки під виглядом кандидаток на вакансію звернулись до рекрутера батальйону із позивним “Веста”, щоб отримати більше інформації.

“У нас спочатку не було жінок, були лише чоловіки. Зараз ми вирішили спробувати запровадити жіночий снайперський загін та жіночий загін БПЛА, бо жінки також можуть. Моє завдання як командира загону – довести, що жінки створені не лише для супів та дітей”, – сказала вона.

Наразі публічно про свою участь у “Борз” підтвердили дві дівчини – Юлія Шеремет із Донецька (позивний “Демон”) та Наталія Ніконорова з Уралу (“Валькірія”). Перша навчається на оператора БПЛА та на снайпера, а друга є санінструкторкою. На одному з відео разом з ними дівчина в масці, яка родом із Башкирії. За даними видання, нею виявилась 23-річна Карина Камбарова. Вона воює в підрозділі разом із чоловіком Антоном Борисовим.

Батальйоном “Борз” командує уродженець української Волновахи Дмитро Зіпір із позивним Борз. Українські спецслужби пов’язують його із так званим “міністерством держбезпеки” угруповання “ДНР”. Спочатку назву “Борз” (у перекладі з чеченської – вовк) мав полк спецпризначення Ічкерії під командуванням Руслана Гелаєва, який воював проти російських військ під час воєн у Чечні.

Раніше ми писали: На дороги – мільярди, а військовим – копійки: куди йдуть гроші та коли це скінчиться

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×