Купити квартиру в Дніпрі

У одній з країн ЄС закривають центри прийому українців

People fleeing from Ukraine amid Russia's invasion in Przemysl

У одній з країн ЄС закривають центри прийому українців. Переселенці пререходять до розряду жителів муніципалітетів

У Фінляндії закриють вісім центрів прийому біженців, оскільки цього року до країни прибуло менше українців, ніж торік. Про це заявили у Міграційній службі Migri.

Водночас зменшилася потреба у місцях, тому що біженці переходять до розряду жителів муніципалітетів, повідомляє НСН з посиланням на hs.fi.

У одній з країн ЄС закривають центри прийому українців

У одній з країн ЄС закривають центри прийому українців

Досі в країні працювали близько 20 центрів прийому переселенців з України. Хоча з початку вторгнення Росії в Україну до Фінляндії прибуло понад 60 тисяч претендентів на тимчасовий захист, тож владі довелося відкрити близько 100 нових центрів.

Однак зараз українці переходять із приймальних служб до муніципальних. За даними Migri, у 2023 році претендувати на посвідку на проживання у Фінляндії можуть понад 45 тисяч осіб, які залишили Україну минулого року. Умовою цього є 1 рік безперервного проживання країни.

Українці, які отримали місце проживання, мають право звертатися до Інституту соціального страхування Фінляндії Kela за грошовою та житловою допомогою. Як мешканці муніципалітету українці отримуватимуть соціальні та медичні послуги не в центрах прийому, а в місцевих закладах соціальної сфери.

Ще новини України і світу: Українці за кордоном – у яких країнах біженці отримують найбільші виплати

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×