Купити квартиру в Дніпрі

«Эта жесть!!!»: на Росії заявили про 110 безпілотників – атаковано завод вибухівки (відео)

«Эта жесть!!!»: на Росії заявили про 110 безпілотників – атаковано завод вибухівки (відео)

На Росії кажуть про 110 безпілотників, нібито збитих або нейтралізованих у небі над різними регіонам країни-агресорки – від Москви до Орла. Щоправда, збивали дрони, як завжди, важливими об’єктами. Зокрема, було атаковано завод з виробництва вибухівки.

«Новини України – НСН» розповідають все, що відомо про атаку на Росії цієї ночі. Покажемо відео з російських телеграм-каналів.

Інформація від Міноборони РФ

Сили ППО за ніч знищили 110 українських безпілотників над регіонами Росії, – повідомили у ворожому Міноборони

Уточнюється, що 43 БПЛА збили над територією Курської області, 27 – над територією Липецької області, 18 – над Орловською областю, 8 – над Нижегородською областю. 7 безпілотників знищили у Білгородській області, шість – у Брянській області, один – у Московській області.

Де на Росії вибухало сьогодні вночі

Москва

Мер Москви Собянін заявив, що силами ППО Міноборони в Раменському міському окрузі відбито атаку безпілотника, який летів на Москву.

На місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань та постраждалих немає. Фахівці екстрених служб працюють на місці події, – каже мер Москви

Новгород

У Дзержинську Новгородської області сталася атака на завод імені Свердлова, який виробляє вибухові речовини, повідомляють місцеві жителі.

«Эта жесть!!!»: на Росії заявили про 110 безпілотників – атаковано завод вибухівки (відео)

Завод включений до списку санкцій України «за підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України». 23 червня 2023 року завод включений також до списку санкцій країн Євросоюзу. Крім того, завод знаходиться під санкціями США, Великобританії, Японії та Швейцарії.

Завод є одним із найбільших російських виробників промислових вибухових речовин, передавальних зарядів для гірничорудної промисловості, перфораційних зарядів для нафтогазовидобувної промисловості, сейсмічних та геофізичних робіт.

Про руйнування на підприємстві, звісно, офіційно не повідомляють. Кажуть, що атаку відбили. Але визнають, що поранено четверо співробітників пожежної частини. Про це повідомляє губернатор Нижегородської області.

«Вночі засоби ППО та радіоелектронної боротьби відбили атаку БПЛА на території дзержинської промзони. За попередніми даними, четверо співробітників пожежної частини, розташованої на території промпідприємства, отримали легкі осколкові поранення – їм надано необхідну медичну допомогу, всіх відпущено додому. На місці падіння уламків працюють оперативні служби»

– написав Гліб Нікітін

Атака на завод у Дзержинську: відео

Липецьк

Губернатор Липецької області повідомив про атаку БПЛА.

«Уламки БПЛА впали на проїжджу частину в районі Сирського Рудника. Жертв та руйнувань немає. Фахівці знаходяться на місці і займаються знешкодженням фрагментів безпілотника, що залишилися.  За уточненою інформацією, жертв та постраждалих немає. Загоряння, що виникли на землі після падіння БПЛА, оперативно загасили. На місцях виявлення фрагментів продовжують працювати спецслужби, їхнє завдання – знешкодження всіх уламків», – заявив російський посадовець

Місцеві публікують у мережі відео.

 

Орел

Вибухало сьогодні і на Орловщині. Тут місцеві мешканці чули гучні звуки і знімали відео.

«Ета жесть» – каже одна із авторок відео.

А після атаки місцеві кинулися підбирати уламки. Кажуть, в господарстві знадобиться…

Раніше ми повідомляли: У Брянську на Росії спалахнув важливий завод після атаки БпЛА

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу