Купити квартиру в Дніпрі

Вивчення фундаментального аналізу — ключ до прибуткового інвестування

Вивчення фундаментального аналізу — ключ до прибуткового інвестування

Усі успішні середньострокові та довгострокові інвестиції робляться з урахуванням результатів фундаментального аналізу чи його елементів. Такі інструменти для своєї роботи використовують найбільші інвестиційні будинки. Методика є дзеркальною протилежністю технічного аналізу, який використовують трейдери та короткострокові інвестори. На чому оснований інструмент та як його застосовувати, складно розібратися самому. Існують навчальні центри, які пропонують спеціальні курси, після проходження яких можна розпочати ефективне інвестування.

Для чого проводиться фундаментальний аналіз

Вивчення фундаментального аналізу — ключ до прибуткового інвестування

Деякі інвестори-новачки, починаючи свою роботу на фондовому ринку, сподіваються на фортуну. Це часто призводить до марної трати часу та злиття депозиту. Якщо ви хочете вкласти гроші в цінні папери й потім отримати з цього хороший дохід, знадобиться спочатку пройти навчання. Фундаментальний аналіз дозволить оцінити справедливу вартість активів на основі фінансових, економічних показників, а також поточної політичної ситуації та реальних обставин.

Оволодівши інструментами методики, можна знаходити недооцінені компанії, коли ринкова вартість їхніх активів нижча за реальну ціну. Якщо на фондовому ринку акції емітента коштують більше, ніж їхня справедлива ціна, то інвестувати в них немає сенсу.

Проводиться фундаментальний аналіз за схемою «зверху вниз». Спочатку вибирається ринок, куди будуть вкладатися гроші, і найперспективніший напрям. Потім аналізуються окремі компанії, вивчаються їхні цінні папери. Приватний інвестор перші два етапи пропускає, оскільки самому складно провести такий аналіз.

Як вибрати навчальний центр

На фоні високої зацікавленості інвестиціями розвелося багато шахраїв. Тому при виборі компанії, котра пропонує послуги навчання, варто орієнтуватись на такі критерії, як-от:

  • час роботи на ринку;
  • наявність відповідної ліцензії;
  • запропонована програма курсу;
  • кваліфікація лектора.

Оскільки навчання зазвичай відбувається в онлайн-режимі, важливо, щоб був забезпечений фідбек від експерта на ефірах чи чатах, які створюють відповідальні компанії для своїх слухачів. Можливо, вдасться знайти відгуки реальних клієнтів.

Що дає курс фундаментального аналізу

Вивчення фундаментального аналізу — ключ до прибуткового інвестування

Правильний вибір навчального центру дозволить отримати реальний результат від проходження курсу, а саме:

  1. Спокійне довгострокове інвестування. Не треба кожні 15 хвилин перевіряти акції. Поки інвестиції працюють, інвестор може займатися іншими справами.
  2. Розвиток корисних навичок. Учасник ринку вчиться знаходити сильний, цінний бізнес для вкладень. Він починає глибоко розуміти діяльність підприємств та фактори, які впливають на їхні результати.
  3. Якісний портфель. Активи, підібрані за фундаментальним аналізом, зазвичай відповідають важливим принципам диверсифікації та контролю ризиків.

Після проходження курсу інвестор розуміє, що впливає на ціну та на основі яких факторів приймати рішення про покупку тих чи інших акцій.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×