Купити квартиру в Дніпрі

Звільнення Херсона – в місто приїхали перші іноземні журналісти

Звільнення Херсона
Фото: SkyNews

Звільнення Херсона: у п’ятницю, 11 листопада, українські військові почали стрімко просуватися до міста. Російські окупанти під тиском ЗСУ вимушено відступили з Херсона.

В Херсон запустили перших іноземних журналістів

Вже сьогодні, 12 листопада, один із іноземних представників ЗМІ потрапив у місто та показав, що там відбувається, передає НСН.

Так, кореспондент SkyNews Алекс Россі опублікував щемливі відео з околиць та центра Херсона. На кадрах натовп людей з синьо-жовтими стягами радіють і плачуть.

Рано-вранці люди вже стоять в центрі міста та на околицях і дуже вдячні побачити те, про що не думали, що побачать протягом тривалого часу, якщо взагалі коли-небудь,каже він.

Россі також приймав обійми від жителів області, які висловлювали подяку, і раділи, що нарешті дочекалися деокупації.

Інші кадри з Херсона свідчать про те, що місцеві вийшли в центр міста, аби відсвяткувати свободу. Алекс каже, що жителі “дуже емоційні” і кричать “Слава Україні!”.

Треба мати те, заради чого ти живеш, і це був момент, заради якого треба жити. Визволення – це не те, що відбувається щороку, це відбувається через п’ять поколінь, і це мить, щоб залишитися,розповідає один із херсонців.

Водночас журналіст зауважує, що люди збираються тут і з іншої причини – тут військові налагоджують інтернет-сервіс, щоб вони могли зв’язатися зі своїми близькими вперше за 9 місяців окупації.

Джерело: 24 канал

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×