Купити квартиру в Дніпрі

ЗСУ контратакували біля Авдіївки та відновили втрачені позиції – ISW

Фото ілюстративне

ЗСУ контратакували біля Авдіївки на Донеччині. Українські оборонці відновили втрачені позиції.

Як передає НСН, про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Збройні сили України атакували російські позиції в лісосмузі на південь від Степового, що поблизу Авдіївки Донецької області.

“Українські сили нещодавно контратакували поблизу Авдіївки та відновили втрачені позиції станом на 1 грудня. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 грудня, показують, як українські сили атакують російські позиції в смузі дерев на південь від Степового приблизно 1 грудня”, йдеться у звіті американських аналітиків.

Крім того, повідомляється про безуспішні наступальні операції росії на схід від Новокалинового (10 км на північний захід від Авдіївки) і Новобахмутівки (10 км на північний схід від Авдіївки), а також поблизу самої Авдіївки, Степового, Сєверного (5 км на захід від Авдіївки) і Первомайського (10 км на південний захід від Авдіївки).

Своєю чергою, російські “воєнкори” стверджували, що тривають важкі бої поблизу Авдіївського коксохімічного заводу, а також в промисловій зоні.

Водночас, пише ISW, російські війська 4 грудня продовжили наступальні дії на авдіївському напрямку. На геолокованих кадрах, опублікованих 4 грудня, видно, що вони просунулися поблизу водосховища прямо на північ від Авдіївки.

Тим часом український Генштаб повідомив про невдалі наступальні операції російських військ на схід від Новокалинового і Новобахмутівки, а також поблизу самої Авдіївки, Степового, Сіверного і Первомайського.

Ситуація біля Авдіївки. Карта боїв ISW

Ситуація біля Авдіївки. Карта боїв ISW

Ще новини України: Нічна повітряна атака на Україну 5 грудня: все, що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×