Купити квартиру в Дніпрі

ОНОВЛЕНО. Удар по Краматорську – багато загиблих і поранених, в тому числі діти

Кількість загиблих унаслідок російського ракетного удару по Краматорську

Кількість загиблих унаслідок російського ракетного удару по Краматорську зросла. Серед вбитих і поранених є діти.

Про це повідомляє НСН.

ОНОВЛЕНО: 13.00:

У поліції повідомили, що внаслідок російської атаки на Краматорськ відомо вже про 10 загиблих і 61 пораненого.

ОНОВЛЕНО 10.40:

Кількість загиблих унаслідок ракетних ударів російсько-окупаційних військ по Краматорську Донецької області зросла до 9 людей, ще 60 — отримали поранення. Про це повідомила прокуратура Донецької області.

За даними слідчих, від влучання снаряда по кафе у центрі Краматорська загинуло 9 людей, серед них троє неповнолітніх дівчат: 17 років та двоє — 14 років. Крім того, поранень різного ступеня тяжкості зазнали близько 60 людей, зокрема 8-місячне немовля.

За даними BBC, під час обстрілу центру Краматорська поранення отримали троє громадян Колумбії: колумбійський депутат та засновник Aquanta Ucraina Серхіо Харамільйо, письменник Ектор Абад і журналістка Каталіна Гомес. Вони отримали легкі поранення.

Їх супроводжувала українська письменниця, яка зараз перебуває у важкому стані після поранення. Як зазначається, йдеться про письменницю та громадську діячку Вікторію Амеліну.

Ресторан-піцерія в Краматорську, куди влучила російська ракета, є «звичайним місцем зустрічі міжнародних кореспондентів і жителів Краматорська», повідомили в організації Aquanta Ucraina. У тому ж закладі були й інші іноземні журналісти: Колін Фріман, Френкі ван Хінтум та Коен ван Остен, Арно де Декер тощо.

Вони розповіли, що інші «пристойні заклади» здебільшого закриті у Краматорську, а у цьому кафе «пропонували піцу, холодні напої та необхідний відпочинок від передової на Донбасі, що неподалік».

«Це місце зустрічі, куди ходять усі. Там їдять [місцеві] жителі, волонтери, а також військові», розповіли журналісти.

Загиблі в Краматорську

удар по Краматорську

Станом на 07:00 28 червня з-під завалів зруйнованої будівлі кафе деблокували тіла 8 загиблих. Серед них три дитини: дві — 2008 року народження та одна 2011 р.н., повідомили в ДСНС України.

Під завалами ще можуть бути люди. Рятувальні роботи тривають.

фото ДСН Краматорськ

фото ДСН Краматорськ1

фото ДСН Краматорськ2

фото ДСН Краматорськ3

Нагадуємо, ввечері 27 червня росіяни завдали два ракетні удари по Краматорську.

Перше влучання було у заклад харчування в центрі міста, а друге — у селі Біленьке, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

удар по краматорську

За даними начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка, яку він озвучив в ефірі Телемарафону, удар стався об 19:31 – влучили у заклад харчування, де було багато людей.

Очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко додав, що росія прицільно вдарила по місцях скупчення людей у Краматорську. Пошкоджені будівлі готелю, закладу харчування та декілька приватних будинків.

Ще новини України: Підлітків в окупованому Бердянську застрелили снайпери – всі подробиці злочину

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×