Купити квартиру в Дніпрі

ДніпроГЕС у критичному стані після нових ударів Росії – Федоров

ДніпроГЕС у критичному стані після нових ударів Росії – Федоров

Найбільша українська гідроелектростанція, ДніпроГЕС  у критичному стані після нових ударів Росії.

Про це сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телеканалу «Радда», передають Новини України – НСН,

ДніпроГЕС у критичному стані після нових ударів Росії

Дніпровська ГЕС – найбільша гідроелектростанція України, розташована в місті Запоріжжі – була серед об’єктів енергетики, що зазнали ракетних ударів російських військ в ніч проти 1 червня.

За словами Федорова, ДніпроГЕС перебуває ‘у критичному стані’ і зараз не виробляє електроенергію.

Крім того, через наслідки ударів перекрито рух греблею ГЕС з одного берега Дніпра на інший. Як повідомив Федоров у телеграмі, у вихідні дні рух греблею не відкриється. Рішення про це було ухвалено ‘після докладного обстеження наслідків ворожого ракетного удару’. Він закликав скористатися іншими мостами через Дніпро у Запоріжжі.

Як повідомляє Патрульна поліція Запоріжжя, обʼїзд здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна — вул. Січі — вул. Таганська). А також, через Нові мости та Хортицький район.

За словами Федорова, всі профільні служби працюють над відновленням руху греблею ДніпроГЕС.

Нагадаємо, ДніпроГЕС вже була ціллю російських ракетних ударів у ніч проти 22 березня. Тоді повідомлялося, що одна ракета потрапила до опори ГЕС-2, зруйновано підкранові балки. Зруйновано також машинний зал та обладнання. Постраждала і ГЕС-1. Про загрозу прориву греблі тоді не повідомлялося.

Загалом у ніч на 1 червня внаслідок російського удару пошкодження було завдано двом ГЕС, двом ТЕС та іншим об’єктам енергетичної інфраструктури у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській та Львівській областях. Повідомлялося близько 20 постраждалих.

Ще новини України: Половина Каховського водосховища заросла вербовим лісом – а що з іншою половиною?

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×