Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Киян закликали готуватися до продовження карантину до нового року

Киян закликали готуватися до продовження карантину до нового року

Голова медичної комісії Києва, депутат Київради від ВО “Свобода” Олег Гелевей закликає готуватися до продовження карантинних обмежень, запроваджених з метою протидії і стримуванню поширення коронавірусу, до нового року, повідомляє УНІАН, передає НСН.

Про це Гелевей сказав під час прес-конференції в УНІАН 17 червня.

За його словами, рішення уряду продовжити адаптивний карантин до 31 липня є цілком зрозумілим, оскільки спостерігається велике зростання захворюваності на COVID-19.

“Але хочу сказати, що якщо так і надалі буде продовжуватись, то ми маємо бути, принаймні, морально налаштованими, що і карантин не тільки в Україні, але і в усьому світі буде продовжений аж до нового року, і це є факти, від яких на сьогоднішній день ми нікуди дітися не можемо”, – наголосив Гелевей.

Голова медичної комісії Києва закликав пам’ятати події 1918-1919 років, коли грип “іспанка” тривав майже два роки, і його друга хвиля була набагато небезпечніша, ніж перша.

“І це є викликом нашому сьогоденню, і дуже б хотілося, і звертаюся до усіх, щоби ми могли гідно цей виклик побороти і вийти з якнайменшими втратами”, – сказав Гелевей.

Він нагадав, що в Україні, за останніми даними, 17 червня зафіксовано 758 нових випадків зараження, а 13 червня – 753, що свідчить про різке збільшення активних хворих.

“На сьогоднішній день кількість активних хворих становить 17 тис. 348 чоловік. Це дуже багато, і коли ця цифра перевищить в Україні 20 тис., ми зможемо конкретно говорити про другу хвилю коронавірусу в Україні, і ми вже зможемо говорити про те, що треба буде більш робити жорсткими карантинні заходи, на жаль”, – наголосив Гелевей.

Раніше НСН повідомляла, що станом на 18 червня кількість нових хворих на коронавірус в Україні вперше перевищила 800

Також голова медичної комісії Києва нагадав про новий антирекорд смертності за добу, коли, за останніми даними 17 червня, померла 31 людина.

“Тому звертаюся до всіх: перш за все – результат того, що відбувається в Україні – це тотальне нехтування карантинними обмеженнями”, – сказав він і додав, що люди припинили носити маски, нехтують дистанційними обмеженнями і санітарно-гігієнічними заходами, зокрема тим, що руки слід регулярно мити та обробляти антисептиками.

“І якщо так і надалі буде відбуватися, тобто, буде тотальне нехтування цими заходами, то про яке покращення в послабленні обмежень можна говорити? Навпаки, їх доведеться робити більш жорсткими”, – заявив Гелевей.

Крім того, за його словами, у медичних закладах Києва зростає кількість паціентів з коронавірусом. На 17 червня 223 людини перебувають у лікарнях, з них 40 – у важкому стані.

Киян закликали готуватися до продовження карантину до нового року

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×