Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Японії зливи вбили понад 40 людей

В Японії зливи вбили понад 40 людей

Щонайменше 40 людей загинули на південно-західному острові Кюсю Японії в результаті наслідків сильних зливових дощів, які призвели до розливу річок і сходу обвалів. Про це НСН повідомляє з посиланням на УНН.

Як стало відомо НСН , офіційно смерть підтверджена у 24 осіб, ще 16 осіб перебувають у так званому стані зупинки серця і легенів — так в Японії називають клінічну смерть, діагностувати яку мають право тільки медичні працівники, але не рятувальники, що працюють на місці. 14 загиблих проживали в будинку для літніх людей в префектурі Кумамото, який виявився затопленим. Також 12 людей вважаються зниклими безвісти, їх пошуки тривають.

В Японії зливи вбили понад 40 людей

Найбільше від наслідків стихії постраждала префектура Кумамото. Там підтоплення зафіксовані на площі близько 1000 гектарів. В евакуаційних центрах зараз знаходяться близько 1,5 тис. осіб. Розливи річок і зсуви привели до обриву ліній електропередач, через що в Кумамото без світла залишаються 4,7 тис. будинків.

В Японії зливи вбили понад 40 людей

За даними метеорологічного управління Японії, сильні зливи продовжать йти на Кюсю протягом понеділка. Тим часом основний циклон перемістився на схід в район острова Сікоку, де за добу може випасти до 300 мм опадів.

В Японії зливи вбили понад 40 людей

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе направив в зону стихійного лиха близько 10 тис. військовослужбовців наземних Сил самооборони, які надають підтримку місцевим рятувальним службам. Глава японського уряду також підкреслив, що всі евакуаційні центри, де будуть змушені тимчасово перебувати місцеві жителі, будуть організовані у відповідності з усіма необхідними заходами в зв’язку із загрозою поширення коронавірусу.

В Японії зливи вбили понад 40 людей

Раніше ми повідомляли: Викрито найбільшу в історії світу злочинну групу

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×