Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Лукашенко пригрозив Україні та ЄС відповідальністю за “розпалювання заворушень”

Лукашенко пригрозив Україні та ЄС відповідальністю за "розпалювання заворушень"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив Міністерству закордонних справ сповістити лідерів Європейського союзу та України про ситуацію в країні. МЗС має донести до них офіційну позицію білоруської влади.

Про це повідомляє провладне білоруське видання БелТА, передає РБК-Україна, інформує НСН.

За словами Лукашенка, європейських лідерів потрібно попередити про відповідальність за нібито розпалювання заворушень в Білорусі.

“Їм просто треба розповідати, що відбувається в Білорусі. Щоб цю інформацію отримали і Меркель, і Макрон, і Дуда, і Науседа, і інші, і Зеленський. Щоб вони знали, що відбувається в Білорусі, офіційну точку зору. І попередити їх про відповідальність за розпалювання заворушень. Фінансування заворушень – це і є розпалювання. І ми бачимо сьогодні, що це фінансування триває”,

— заявив він.

Також Лукашенко доручив посилити охорону всього державного кордону, щоб нібито не пропустити бойовиків, зброю та боєприпаси з інших країн.

Крім того, сьогодні Лукашенко провів третю за останній тиждень телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої передав послання німецькому канцлеру Ангелі Меркель.

Раніше Лукашенко запевняв, що у разі потреби Путін допоможе забезпечити безпеку в Білорусі. Востаннє Лукашенко говорив з російським президентом вчора, 18 серпня. Водночас Лукашенко відмовляється говорити з європейськими лідерами.

Нагадуємо, у Білорусі вже 11 день люди виходять на протести та страйки з вимогою проведення нових чесних та прозорих виборів.

Читайте також: У Мінську в лікарні помер поранений під час протестів чоловік

Лукашенко пригрозив Україні та ЄС відповідальністю за "розпалювання заворушень"

Фото: Евгений Ерчак / EPA / ТАСС

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×