Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В ОП спростували чутки про відміну безвізу з ЄС

В ОП спростували чутки про відміну безвізу з ЄС

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква, відповідальний за міжнародні відносини, відкидає можливість скасування безвізу з ЄС для України через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба ОП, інформує НСН.

«Від жодного нашого співрозмовника я не чув, що це стане підставою, щоб закрити кордон для українців чи, тим більше, скасувати безвізовий режим. Так само, як, до речі, з іншими – ми маємо безвізовий режим не лише з Європейським Союзом», – заявив він.

Крім того Ігор Жовква наголосив, що з огляду на останні події з поширенням коронавірусу, які вплинули на закриття кордонів, світові гравці мають запровадити зміни в системі міжнародних відносин, щоб унеможливити закриття кордонів, якщо станеться наступна пандемія. 

Раніше ми писали: Україна вперше за чотири роки імпортувала бензин з Росії

За його словами, вже зараз необхідно виробити, наприклад, новий алгоритм співпраці Євросоюзу з державами Східного партнерства для подолання подібних викликів.

«Ми, до речі, запропонували ініціативу про те, щоб оперативно в умовах пандемії заснувати союз країн-сусідів у подоланні коронавірусу. Ми про це говорили з президентами наших країн-сусідів. Тобто потрібно щось робити. Інакше кожного разу ми будемо заручниками таких пандемій», – заявив Жовква.

В ОП спростували чутки про відміну безвізу з ЄС

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×