Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Чотирьох українських дітей намагалися вивизти “на органи” до Росії

Чотирьох українських дітей намагалися вивизти "на органи" до Росії

Скупники людських органів намагалися вивезти до Росії чотирьох підлітків, щоб вирізати у них на продаж частину печінки. Про це в інтерв’ю сайту «Сьогодні» розповів начальник профільного департаменту Нацполіції Артем Крищенко, інформує НСН.

«Минулого року в Києво-Святошинський суд ми направили таку справу. Її суть: нам надійшла інформація, що чотирьох неповнолітніх з Київщини ділки намагалися відправити до Москви для видалення частини печінки. Ми взяли ці відомості в розробку, вони підтвердилися, потім вийшли на чотирьох фігурантів. Підлітками рухало бажання швидко розбагатіти. Один з них, до речі, був сином колишнього поліцейського», — говорить Артем Крищенко.

Чотирьох українських дітей намагалися вивизти "на органи" до Росії

У поліції уточнили, що злочин було припинено і дітей не дали вивезти з України.

«Ми встановили, що вербувальники, обіцяючи підліткам по кілька тисяч доларів, відвезли їх до приватної клініки тут, в Україні, там у них взяли аналізи. Після цього покупець печінки оплатив проїзд, але ми вчасно припинили цей злочин. Додам, що найближчим часом очікуються гучні затримання. Зараз в розробці інформація про продаж дітей і багато іншого», — додав Артем Крищенко.

Раніше ми писали: Найкращі країни для життя і розвитку дітей − рейтинг ЮНІСЕФ

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×