Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Спецслужби РФ намагаються залякати свідків у справі MH17, – прокуратура Нідерландів

Спецслужби РФ намагаються залякати свідків у справі MH17, - прокуратура Нідерландів

Російські спецслужби намагаються розкрити свідків у справі про катастрофу MH17 на Донбасі з метою їх подальшого залякування. Про це на суді в Гаазі заявив прокурор Тейс Бергер, інформує НСН з посиланням на РБК-Україна.

За словами прокурора, Росія намагається перешкодити розслідуванню катастрофи MH17 шляхом розкриття особистості свідків, чиї дані були засекречені, а спецслужби можуть перехоплювати повідомлення і відстежувати переміщення людей.

“Опитування свідків є реальним ризиком для їх безпеки. У зв’язку з цим судовий слідчий прийняв рішення засекретити дані десятків людей”, – заявив він.

Бергер додав, що один зі свідків повідомив електронною поштою, що до нього кілька разів приходили озброєні бойовики після того, як він розповсюдив відео з “Буком”. Після цього свідок був змушений переховуватися.

Крім того, в іншого свідка, який розслідував обставини катастрофи, будучи в Росії, вилучили комп’ютер.

“Є чіткі вказівки на те, що російські спецслужби активно намагаються перешкодити зусиллям по встановленню правди з приводу катастрофи рейсу MH17”, – підсумував прокурор.

Нагадаємо, в Нідерландах стартував другий день судового засідання у справі MH17. Сторони обвинувачення і захисту сьогодні детально розкажуть про поточний стан розслідування.

Раніше ми писали: США підтвердили, що почали виведення військ з Афганістану

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×