Купити квартиру в Дніпрі

82
82

Радник Орбана Орбан заявив, що Угорщина би не захищалася, якби Росія напала на неї

Радник Орбана Орбан заявив, що Угорщина би не захищалася, якби Росія напала на неї

Радник Орбана і його однофамілець Балаш Орбан заявив, що Угорщина би не захищалася, якби Росія напала на неї. Його заява викликала скандал.

Про це пише Politico, передають «Новини України – НСН».

Радник Орбана зробив скандальну заяву

Якби Угорщина стала жертвою російської агресії, як це сталося з Україною в лютому 2022 року, то угорці не стали би воювати з росіянами. Таку заяву в інтерв’ю зробив радник та однофамілець угорського прем’єр-міністра Балаш Орбан.

При цьому він апелював до засвоєного Угорщиною “уроку” після поразки революції 1956 року, яку було придушено радянськими танками.

“Ми, напевно, не зробили б те, що зробив президент Зеленський два з половиною роки тому, тому що це безвідповідально. Тому що, очевидно, він втягнув свою країну в оборонну війну, люди загинули, територія була втрачена — знову ж таки, це їхнє право, це їхнє суверенне рішення, вони мали на це право. Але якби нас запитали, ми б не радили”, – сказав Балаш Орбан

Радник Орбана Орбан заявив, що Угорщина би не захищалася, якби Росія напала на неї

Балаш Орбан

Радник угорського прем’єра нагадав про події жовтня 1956 року, коли в Угорщині спалахнула революція проти тоталітарного комуністичного режиму з вимогами демократизації та виходу з Варшавського договору.

Тоді менш ніж за три тижні радянські війська придушили цю боротьбу за свободу, залишивши 2700 убитих і 20 000 поранених, а ще 176 000 людей покинули цю країну, населення якої було менше 10 мільйонів.

Крім того, новий комуністичний режим, який правив Угорщиною ще 33 роки після радянського вторгнення, стратив 229 цивільних осіб, у тому числі прем’єр-міністра під час революції Імре Надя.

Ми повинні бути обережними з дуже цінними життями угорців. Не можна просто покинути їх на поталу, – заявив Балаш Орбан

Заява Орбана викликала обурення

Опозиційні політики уже розкритикували цю заяву радника угорського прем’єр-міністра.

Цими словами Балаш Орбан принизив пам’ять тисяч угорських борців за свободу, сотні з яких — на відміну від Балаша Орбана — були готові пожертвувати життям за свободу і незалежність своєї країни”, – заявив лідер правоцентристської партії “Тиса”, євродепутат Петер Мадьяр

Лідер лівоцентристської Демократичної коаліції, експрем’єр-міністр Ференц Дюрчань написав у Facebook:

“Уряд Орбана передасть Угорщину росіянам без бою”

Після критики Балаш Орбан спробував захистити свою заяву, пояснивши, що влада Угорщини не бачить сенсу в українсько-російській війні, в якій сотні тисяч людей загинули “задарма”.

Ще новини України і світу: СТРАШНО. Українська Захисниця розповіла, як це. Лише година її життя.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу