Купити квартиру в Дніпрі

29
29

Яку городину не варто вирощувати поруч

Яку городину не варто вирощувати поруч

Рослини на городі чи на тепличній грядці можуть бути примхливими до небажаного сусідства. Фахівці розповідають, яку городину не варто вирощувати поруч

Фахівці говорять, що є деякі пари, що негативно впливають одна на одну, і це позначається на врожайності чи смаку плодів

НСН з посиланням на РБК-Україна розповідає, яку городину не варто садити поруч

Цибуля, часник і горох

Виявляється, що всі види цибулі нещадно пригнічують ріст гороху. Так само шкідливий вплив на горох має й часник. Якщо ви вирощуєте цей вид бобових на своєму городі, то відмежуйте його від небажаних сусідів.

Морква – кріп, петрушка

Таке недобросусідство окутане міфами, і не обґрунтоване науково, тим не менш досвідчені городники кажуть, що що кріп та петрушка пригнічують розвиток моркви.

Тому про всяк випадок утримайтеся від щільної посадки цих рослин близько одна до одної.

Яку городину не варто вирощувати поруч

Яку городину не варто вирощувати поруч

Картопля – помідори – перець – баклажани

Ці рослини конфліктують через свою близьку спорідненість. Усі вони належать до сімейства пасльонових і страждають через спільні хвороби й шкідників – колорадських жуків.

Саме тому варто відмежувати їх іншою городиною.

Гострий і солодкий перець

Таке сусідство небажане через перехресне запилення. В результаті солодкий перець буде гірчити, а гіркий, навпаки, стане менш пекучим. Тож краще розмежувати ці рослини.

Капуста й виноград

Вважається, що при такому близькому сусідстві ви ризикуєте погіршити смак ягід винограду. І хоча ця пара овіяна міфами, досвід городників підказує, що разом їх краще не садити.

Перець – бобові – гарбузові культури – ягідні чагарники – полуниця

Рекомендується уникати близького сусідства цих рослин, адже вони разом страждають від грибкового захворювання – антракноза.

Нехтуючи цими рекомендаціями, ви ризикуєте побачити чорні плями та виразки на листі та стеблах.

Гірчиця – буряк, соняшник

Листова гірчиця вкрай не полюбляє висівання поруч із нею буряка. Близькість з соняшником теж може загрожувати пригніченням гірчиці.

Новини України:

Роботи на городі і в саду – що потрібно зробити у березні

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×