Купити квартиру в Дніпрі

12
12

«Був потужний вибух, бліндаж осипався»: кішка ціною власного життя, врятувала життя військовим

кішка ціною власного життя, врятувала життя військовим 3

Кішка ціною власного життя, врятувала життя українським захисникам. Потім військові годували її кошенят. Зараз двоє з них шукають родину в Києві.

Зворушливу історію розповіли у 20-му Окремому батальйоні спеціального призначення, передають Новини України – НСН.

Кішка народилася десь в посадці поряд з бліндажем, де працювали оператори БпЛА. Хлопці забрали її до себе. Кішка виросла, народила кошенят.

«Наш Побратим на псевдо Аболтус приймав пологи в перервах між штурмами Урожайного. Отак, коли росіяни гатили по наших позиціях з усього, що тільки можна було, прямо в бліндажі на світ народилися троє маленьких кициків», йдеться у повідомленні.

кішка ціною власного життя, врятувала життя військовим

Через декілька тижнів військові виконували чергову бойову задачу з дистанційного мінування. На одному з дронів не спрацював скид. Він повернувся назад із міною.  Поки наші захисники уточнювали з саперами, чи можуть вони демонтувати міну, адже таймер зведення детонатора ще не спрацював, стався вибух.

«Був потужний вибух, бліндаж осипався, і ми почали перевіряти, чи всі цілі»,  розповідає військовий на псевдо Стас.

Кішка ціною власного життя, врятувала життя військовим

кішка ціною власного життя, врятувала життя військовим 2

«Коли вийшли з бліндажа, щоб перевірити, зрозуміли, що кішка підійшла до міни, і та одразу вибухнула. Якби хтось із нас підійшов до дрона і почав би розміновувати, чи просто хотів би зняти міну, поки не спрацював таймер зведення, то міна вибухнула б у нас у руках. Тому, можна сказати, що киця врятувала наші життя»

На той момент троє кошенят кішки були ще маленькими. Їжі для них на позиції хлопців не було. Тоді вони попросили Побратимів із сусіднього села організувати доставку коров’ячого молока та шприців на дронах прямо в бліндаж.

«Ми дрон зустріли, молоко взяли, кошенят нагодували. І таким чином вони залишилися живі»,- додав Стас.

Ще новини України: Виплати родинам загиблих і пораненим військовим: розмір допомоги і як отримати

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу