160
160

Житло для ВПО на Дніпропетровщині: місць для переселенців стане більше

Житло для ВПО на Дніпропетровщині: місць для переселенців стане більше

Про житло для ВПО на Дніпропетровщині розповіли у Мінреінтеграції. Тут заявляють, що місць для проживання переселенців у Дніпропетровській області стане більше. Розповідаємо про це детальніше.

Житло для ВПО на Дніпропетровщині у шелтері

Один із шелтерів за сприяння Благодійного фонду «Добро на Амурі» облаштували у приміщеннях Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Проживання там ВПО потребувало додаткового законодавчого врегулювання. Зокрема, можливого передання приміщень інституту в оренду благодійній організації.

Це питання порушувалося на нарадах з питань житла для ВПО під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

За результатами його розгляду спільно з Фондом державного майна України, Міністерством юстиції України й Дніпропетровським науково-дослідним інститутом судових експертиз було укладено договір оренди на вказану будівлю між БФ «Добро на Амурі» та Фондом державного майна України.

Крім того, Дніпропетровська обласна військова адміністрація вже включила цей об’єкт до переліку місць тимчасового проживання. Позитивне розв’язання зазначеного питання дозволило забезпечити тимчасовим житлом близько 270 внутрішньо переміщених осіб.

Дякую всім, хто працював над цим завданням. Дуже важливо забезпечити прихистком людей, які виїжджають із прифронтових і тимчасово окупованих територій. Ми повинні створити належні умови для того, щоб вони жили в безпеці, — наголосила Ірина Верещук

Можливо, вам також буде цікаво: Житло для ВПО: держава реалізує три програми для 9 тисяч осіб – деталі

Фото ілюстративне: джерело

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×