21
21

Відпустка на час вступу дитини до ВУЗу: хто має на неї право

Відпустка на час вступу дитини до ВУЗу: хто має на неї право

Незабаром розпочнеться вступна кампанія, і багатьом батькам буде потрібна відпустка на час вступу дитини до ВУЗу. Розповідаємо, хто має на неї право і які є нюанси.

Відпустка на час вступу дитини до ВУЗу: хто має на неї право

Працівникам, діти яких у віці до 18 років вступають до навчальних закладів, розташованих в іншій місцевості, в обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати. Тривалість такої відпустки – 12 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місцезнаходження навчального закладу та в зворотному напрямі.

А ось за наявності двох або більше дітей зазначеного віку, така відпустка надається окремо для супроводження кожної дитини. Ці норми статті 25 Закону України «Про відпустки» нагадали в Управлінні інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Окрім того, на час воєнного стану, також за працівниками за такої згоди працедавців, зберігається право на відпустку за власний рахунок без збереження заробітної плати, “донорські” дні, призупинення трудових відносин та “простій”.

Інформацію оприлюднено юридично-правовою лінією ГО “Українське жіноцтво” за зведеними даними відповідних держструктур в рамках проекту “Безпечний простір для ВПО і СЖО, дружній до дитини”, який реалізується ГО “Українське жіноцтво” в партнерстві з Ресурсним центром недержавних організацій за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України.

Можливо, вам також буде цікаво: Відпустка під час воєнного стану – кому можуть її не надати

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.
  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу