70
70

Евакуація з Донецької області: приймають Дніпропетровщина і Львівщина – як виїхати

Евакуація з Донецької області: приймають Дніпропетровщина і Львівщина – як виїхати

Триває евакуація з Донецької області. У жовтні переселенців приймають Дніпропетровщина і Львівщина. Розповідаємо, як безкоштовно виїхати з небезпечного регіону і яку допомогу можна отримати.

Обов’язкова евакуація населення з Донецької області до безпечних регіонів проводиться із серпня 2022 року. Оскільки росіяни продовжують наступ, все більше населених пунктів області охоплено вогнем, і залишатися там смертельно небезпечно.

У жовтні 2024 року евакуаційні потяги, які прямують до Львівщини із зупинкою у Дніпропетровській області, курсуватимуть щодня. Про це йдеться на сайті Донецької ОВА.

Евакуація з Донецької області: як виїхати і яку допомогу можна отримати

Як виїхати – куди звертатися

Евакуація здійснюється безкоштовно. Щоб виїхати до безпечного регіону, можна залишити заявку за телефонами: 0 800 500 121, (073) 050-01-21 (WhatsApp, Telegram, Viber, Signal).

Про бажання евакуюватися також можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Для запису на евакуацію тяжкохворих і людей з інвалідністю діє номер: 0 800 332 614.

евакуація з донеччини

Яку допомогу можна отримати

Для евакуйованих передбачені такі соціальні гарантії:

  • безкоштовне житло у закладах комунальної форми власності (визначених місцями тимчасового проживання) приймаючих територіальних громад;
  • виплата допомоги на проживання деяким категоріям внутрішньо переміщених осіб;
  • гуманітарна, психологічна та медична допомога тощо.

Увага! Для дітей з їхніми батьками (особами, які їх замінюють), які евакуюються у примусовий спосіб, можливе безоплатне розселення у територіальних громадах Закарпатської області. Евакуаційні рейси на Закарпаття здійснюються за заявками військових адміністрацій населених пунктів області.

Можливо, вам також буде цікаво: Як отримати допомогу у Львівській області – де подати заявку

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу