809
809

Державна політика підтримки ВПО повністю провалена, люди повертаються на ТОТ – голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк

Державна політика підтримки ВПО повністю провалена, люди повертаються на ТОТ – голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк

Державна політика підтримки ВПО повністю провалена, переселенці повертаються на тимчасово окуповані території, де у них залишилося житло. Таку заяву зробила голова правлячої (!) партії «Слуга народу» Олена Шуляк.

Про це Олена Шуляк написала на своїй сторінці у Фейсбуці 23 жовтня, передають «Новини України – НСН».

Олена Шуляк навела цитату Уповноваженого Верховної Ради України Дмитра Лубінця, який сказав: “В Україні зменшується кількість внутрішньо переміщених осіб”.

Шуляк коментує цю заяву. Вона каже, що після цієї фрази не потрібно відразу аплодувати і радіти за наших співгромадян. Адже ВПО стає менше не тому, що вони знаходять новий дім на контрольованій території. Вони просто повертаються в окупацію. Роблять свій важкий вибір, опиняючись перед дилемою: жити в умовах окупації чи в злиднях без підтримки держави – вони повертаються на ТОТ.

Державна політика підтримки ВПО повністю провалена

Фактично державна політика в питанні підтримки ВПО повністю провалена і як фіговий листок прикривається копійчаними виплатами, – заявила глава правлячої партії «Слуга народу»

Вона каже, що головна і базова потреба ВПО – це власне житло. Допомогти мали б дві державні програми – єВідновлення та єОселя. Більше того, вони навіть синхронізовані: сертифікат можна використовувати як перший внесок за іпотекою.

Звучить потужно, але це тільки на папері, – констатує Шуляк

За її словами, державна іпотечна програма єОселя своїми умовами просто недоступна для ВПО, з яких лише одиниці змогли нею скористатися.

єВідновлення на 2025 рік взагалі не передбачає державного фінансування, тільки відносно невеликі кошти від міжнародних донорів. Та й навіть якби вони були, виплат за житло на ТОТ за програмою єВідновлення, незважаючи на успішний Мелітопольський експеримент, немає. Коли будуть? Ніхто не знає.

У цей час, за словами Шуляк, окупант розгортає масштабну інформаційну кампанію.

Звісно, в цій кампанії більше брехні та дезінформації, але вже зараз пропонується по 45 тис. рублів компенсації за квадратний метр зруйнованого житла. А ми тим часом проводимо безкінечні форуми та круглі столи щодо повернення українців із-за кордону, закликаємо створювати умови, щоб після війни мільйони повернулися, – написала Олена Шуляк

Вона додала, що зараз відбуваються робочі дискусії стосовно бюджету на 2025 рік.

Я та Комітет держвлади, місцсамоврядування, регрозвитку та містобудування подали правки, щоб передбачити фінансування єВідновлення. Результат поки що, як біг на місці — зусилля є, а просування немає, – розповіла Шуляк

Вона каже, що якщо не змінити підхід до питання ВПО, ми отримаємо частину суспільства, яка буде сповнена ненавистю до всіх. Отримаємо людей, які у власній країні стали непотрібними.

Наслідки такого ставлення будуть відчуватися навіть через покоління і передаватимуться у спадок як приклад того, як держава може “піклуватися” про своїх людей, – констатує глава партії «Слуга народу»

Можливо, вам також буде цікаво: 500 тисяч домогосподарств в Україні отримають додаткову грошову виплату – постанова Уряду

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу