109
109

ОСББ в рамках програми «Енергодім» отримають додаткове фінансування

ОСББ в рамках програми «Енергодім» отримають додаткове фінансування

ОСББ в Україні, що беруть участь у програмі «Енергодім», або планують долучитися, отримають додаткове фінансування. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Розповідаємо деталі.

Зміни до програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» ухвалені Наглядовою радою Фонд енергоефективності. Ці зміни передбачають додаткове фінансування проєктів енергомодернізації для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Рішення спрямоване на підтримку як діючих учасників програми, що вже реалізують свої проєкти в поточних умовах, так і для стимулювання більшої кількості ОСББ до модернізації будинків при підготовці до опалювального сезону.

ОСББ в рамках програми «Енергодім» отримають більше грошей

ОСББ в рамках програми «Енергодім» отримають додаткове фінансування

Відтепер всі ОСББ, які беруть участь у програмі “Енергодім” та не завершили проєкт, отримають додаткові +20% до суми гранту на будівельні роботи (раніше такі умови були передбачені для перших 500 учасників).

Відповідно, учасники програми за пакетом заходів “А” (модернізація інженерних мереж будинку), в тому числі нові учасники програми, які реалізують проєкти в спрощеному порядку, отримають 60% компенсації вартості будівельних робіт замість 40%, які були передбачені раніше. А учасники, що реалізують проєкти енергомодернізації будинків за пакетом заходів “Б” (всі заходи пакета А + утеплення) отримають 70% замість 50%.

Всі ОСББ – учасники програми “Енергодім”, які вже подали заявку на покрокову або повну верифікацію, але ще не отримали схвалення останнього кроку, можуть розраховувати на перерахунок гранту.

Оновлений текст програми та супровідні документи будуть розміщені на сайті Фонду енергоефективності.

Можливо, вам також буде цікаво: В Україні спростили призначення субсидій – подробиці

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×