387
387

В Україні планують ліквідувати Мінреінтеграції – як це вплине на виплати для ВПО

В Україні планують ліквідувати Мінреінтеграції – як це вплине на виплати для ВПО

В Україні хочуть ліквідувати Мінреінтеграції. Як це вплине на допомогу і виплати для ВПО.

Про це розповідають “Новини України – Нсн”.

Внутрішньо переміщені особи можуть залишитися без допомоги від держави та відповідних виплат через можливу ліквідацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Таку заяву зробили представниці Коаліції організацій, які опікуються захистом прав постраждалих внаслідок війни, під час брифінгу в Києві, повідомляє Центр прав людини ZMINA.

На початку вересня цього року стало відомо, що уряд хоче об’єднати Мінреінтеграції з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури.

В Україні  планують ліквідувати Мінреінтеграції – як це вплине на виплати для ВПО

В Україні планують ліквідувати Мінреінтеграції – як це вплине на виплати для ВПО

За словами правозахисниць, у зв’язку з цим є ризик, що питання реінтеграції та захисту прав постраждалих українців не будуть у пріоритеті нового міністерства, яке з’явиться замість Мінреінтеграції.

Зокрема, Мінінфраструктура може зосередитись на підконтрольних Україні територіях, де зараз можна побудувати регіональну політику, а не на окупованих.

“Ми можемо втратити інституцію, яка роками напрацьовувала державну політику. І все це може виявитися на паузі”, — наголосила представниця уповноваженого з прав громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії проти України Ольга Алтуніна.

У зв’язку з можливими негативними наслідками ліквідації Мінреінтеграції, громадські організації закликали уряд зберегти функції міністерства або трансформувати його в Міністерство єднання, або зберегти в уряді посади віце-прем’єр-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій із профільними заступниками у кожному відомстві.

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Ще новини України: Кому продовжили виплати ВПО і як їх перевірятимуть – що треба знати

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу