66
66

Як роботодавцю отримати кошти від держави на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Як роботодавцю отримати кошти від держави на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Роботодавці можуть отримувати кошти від держави на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Розповідаємо про це детальніше.

У Мінреінтеграції повідомляють, що з початку року держава компенсувала роботодавцям 77 мільйонів гривень за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

Йдеться про облаштування робочих місць для 1200 фахівців з інвалідністю.

Компенсації за облаштування робочих місць для працівників з інвалідністю отримали підприємці з усіх регіонів України. Найбільше таких роботодавців у Київській, Черкаській, Івано-Франківській, Одеській та Волинській областях.

Серед фахівців, для яких облаштували робочі місця, є бухгалтери, вчителі, інженери з охорони праці, діловоди, адміністратори, менеджери в торгівлі, водії, слюсарі.

Скільки грошей можна отримати

Згідно урядової програми роботодавці можуть отримати компенсації витрат на облаштування робочих місць для працівників з інвалідністю I групи у розмірі до 106,5 тисяч гривень. А для людей з інвалідністю II групи — до 71 тисяч гривень.

Як роботодавцю отримати кошти від держави на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Щоб отримати кошти, роботодавець повинен подати заяву впродовж 90 днів з моменту працевлаштування фахівця з інвалідністю. Подати заявку можна онлайн через портал Дія або особисто, звернувшись до регіонального центру зайнятості.

Можливо, вам також буде цікаво: Грошова допомога людям з інвалідністю — які суми виплат у 2024 році

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу