115
115

Грошова допомога мобілізованим: скільки платять в різних містах України

Грошова допомога мобілізованим: скільки платять в різних містах України

У багатьох містах України надається грошова допомога мобілізованим. Кошти виділяються з місцевих бюджетів. Розповідаємо про це детальніше.

Мобілізовані в Україні громадяни мають право на отримання фінансової допомоги від місцевих органів влади в розмірі від 10 000 до 50 000 гривень.

Розмір допомоги залежить від регіону і визначається відповідно до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

Скільки і в яких містах виділяють грошей мобілізованим Захисникам у якості одноразової допомоги, дізнавалися журналісти znaj.ua.

Грошова допомога мобілізованим: скільки платять в різних містах України

Київ

У Києві солдати та контрактники, мобілізовані після 1 грудня 2023 року, отримають по 30 000 гривень. Виплата має здійснюватися автоматично банківським переказом на зарплатний рахунок військовослужбовця.

Луцьк

У Луцьку військовослужбовці за контрактом у 2024 році отримають 15 000 гривень.

Івано-Франківськ

В Івано-Франківську мобілізовані солдати отримають 50 000 грн, якщо воюватимуть на передовій, і 20 000 грн в іншому випадку.

Львів

У Львові ті, хто підписує контракт з десантниками або військово-морськими силами, отримують 50 000 грн і 25 000 грн за місцевою програмою соціальної допомоги.

Одеса

В Одесі з початку 2024 року мобілізованим та контрактникам автоматично виплачують 20 000 гривень.

Полтава

У Полтаві передбачено 10 000 грн, а в деяких районах області – 50 000 грн.

Тернопіль

У Тернополі мобілізованим для участі в бойових діях виплачують 10 000 грн на спорядження.

Чернігів

У Чернігові виплачують 15 000 грн, а внутрішньо переміщеним особам, які проживають у місті більше року, додатково виплачують 20 000 грн.

Вінниця

Наразі у Вінниці виплат немає, але громадяни запропонували виплачувати 50 000 гривень добровольцям і 30 000 гривень мобілізованим. Якщо цю петицію підтримає достатня кількість людей, мерія розгляне її.

Харківщина

У Богодухівській громаді Харківської області кожен мобілізований отримує 50 000 грн., включаючи внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих у регіоні. Сім’ї та батьки зниклих безвісти військовослужбовців також мають право на одноразову виплату у розмірі 10 000 гривень.

Автори матеріалу підкреслюють, що ці виплати залежать від місцевих органів влади і не регулюються державою. У разі неотримання виплати мобілізований повинен звернутися до військового комісаріату або органу соціального захисту населення та надати копію паспорта, ідентифікаційного коду, мобілізаційних документів, реквізитів банківського рахунку та особистих даних.

Можливо, вам також буде цікаво: Одноразова грошова допомога до Дня Незалежності: що робити тим, хто не встиг подати заявку

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×