428
428

Грошова допомога для родин з дітьми на прифронтових територіях: дві програми від ЮНІСЕФ

Грошова допомога для родин з дітьми на прифронтових територіях: дві програми від ЮНІСЕФ

У 2024 році в Україні діють дві програми від ЮНІСЕФ, в рамках яких надається грошова допомога для родин з дітьми на прифронтових територіях. Розповідаємо про це детальніше.

Грошова допомога для родин з дітьми на прифронтових територіях: дві програми від ЮНІСЕФ

У 2024 році ЮНІСЕФ реалізує дві програми грошових виплат:

  • програму багатоцільової грошової допомоги для підтримки вразливих домогосподарств із дітьми для задоволення їхніх основних потреб,
  • програму грошових виплат на підготовку до зими для підтримки домогосподарств із дітьми у зимовий період.

Обидві програми реалізуються у партнерстві та за підтримки Уряду України, а саме Міністерства соціальної політики та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Багатоцільова програма грошової допомоги ЮНІСЕФ

Багатоцільова програма грошової допомоги ЮНІСЕФ 2024 року спрямована на надання грошової допомоги вразливим домогосподарствам із дітьми у Харківській, Сумській та Донецькій областях, де тривають бойові дії та вимушена евакуація.

Домогосподарства, які мають право на отримання допомоги, виявляють та реєструють партнери ЮНІСЕФ у співпраці з місцевими органами влади та Міністерством соціальної політики.

Кожен член домогосподарства має право на допомогу в розмірі 10 800 гривень, якої має вистачити на задоволення базових потреб у зимовий період (протягом трьох місяців). У кожному домогосподарстві можуть отримувати допомогу максимум п’ять осіб (при цьому максимум двоє з них можуть бути дорослими).

Програма грошової допомоги для підготовки до зими

У межах програми грошової допомоги для підготовки до зими 2024 року ЮНІСЕФ разом із партнерами-виконавцями та місцевими органами влади працює над виявленням вразливих домогосподарств з дітьми, які проживають у селищах і містечках менш ніж за 30 км від фронту у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Сумській та Запорізькій областях.

Виявлені вразливі сімʼї реєструють, щоб оцінити їхні потреби на зиму.

Оцінка потреб розпочалася у червні і, за попередніми розрахунками, триватиме до кінця жовтня.

На основі цих індивідуальних оцінок потреб ЮНІСЕФ надасть визначеним домогосподарствам (незалежно від їхнього розміру) грошову допомогу на підготовку до зими у розмірі 21 800 грн, що, за підрахунками, має покрити піврічні потреби домогосподарств на зимовий період, в тому числі потреби на опалення.

Зазначимо, що сьогодні, 16 жовтня, розпочалася реєстрація на отримання такої допомоги у місті Нікополь Дніпропетровської області.

Грошова допомога для родин з дітьми на прифронтових територіях: дві програми від ЮНІСЕФ

Отримати її зможуть сімʼї з дітьми (до 18 років), які зареєстровані і проживають у Нікополі!

Реєстрація триватиме з 16 по 25 жовтня (включно) 2024р., у 5 пунктах:

  • Клуб “Оберіг”.
  • Клуб “Славутич”.
  • Нікопольський культурно-дозвіллєвий центр.
  • Міський центр соціальних служб.
  • Стадіон ім. Куценко.

Пункти працюватимуть з 8:00 до 16:00 (в будні) та з 8:00 до 15:00 (у вихідні).

Для реєстрації необхідно мати оригінали паспорта (чи ID-карти), ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини та банківський номер IBAN.

ВАЖЛИВО! Якщо ви вже отримували грошову допомогу на зиму від іншої гуманітарної організації, то ви не отримаєте допомогу від ЮНІСЕФ.

Можливо, вам також буде цікаво: Грошова допомога від Червоного Хреста мешканцям прифронтових територій: подробиці

Зверніть увагу! Існує мобільний додаток “деДопомога“.

“деДопомога” – це новинний додаток, який дозволяє користувачам отримувати актуальну інформацію про допомогу від благодійників та держави.

  • Грошові виплати;
  • Продуктові набори;
  • Одяг від благодійників;
  • предмети побуту від фондів;
  • тощо.

Встановивши додаток, ви щодня отримуватимете свіжі дані про це.
Додаток має інтуїтивний і зручний інтерфейс, що дозволяє користувачам швидко знайти та прочитати новини про допомогу. Кожна новина має короткий опис, а також можливість переглянути повну версію статті з сайту прямо у додатку.

Завантажити додаток можна за цим посиланням: Де допомога – гроші, їжа, одяг

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу