Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Почему зимой на окнах образуется конденсат и как от него избавиться[:ua]Чому взимку на вікнах утворюється конденсат і як його позбутися[:]

[:ru]С наступлением похолодания на окнах в доме собирается много влаги. Поэтому конденсат является распространенной проблемой, ведь большое количество влаги может привести к образованию черной плесени.

Как избавиться от конденсата, рассказала британская DIY-экспертка, пишет РБК-Украина со ссылкой Mirror, передает НСН.

Почему образуется конденсат

Как рассказала Мальвика Падин, DIY-экспертка и журналистка из Лондона, во влажном и теплом доме крошечные дольки воды летают в воздухе. Поэтому, когда они сталкиваются с чем-то холодным, они оседают и превращаются в капли воды, что и называется конденсацией.

Также в квартире или доме холодными предметами являются окна, которые накапливают на себе охлажденную пару со всего дома и конденсация происходит в холодные времена года.

Как избавиться от конденсата

В частности, запотевание окон можно вытирать, но есть и другие действенные средства.

Избавиться от лишней влаги поможет регулярное проветривание. В доме баланс тепла является ключом к решению проблемы. Поэтому, если часто запускать в комнаты свежий воздух, то влажность воздуха в доме будет уменьшаться.

Кроме того, можно регулярно открывать окна или включать кондиционер, особенно в солнечные дни.

Важно, если ваши комнатные растения собраны в одном месте, то стоит поменять, ведь если много цветов собрано вместе, то и много влаги они удерживают вокруг себя.

Действенным средством является осушитель воздуха, который не только снижает уровень влажности в доме, но и поможет устранить аллергию и пылевых клещей.

Также не нужно сушить одежду в комнате, ведь это повлечет задержку влаги в доме, вызывая образование плесени.[:ua]З настанням похолодання на вікнах у домі збирається багато вологи. Тому конденсат є поширеною проблемою, адже велика кількість вологи може призвести до утворення чорної цвілі.

Як позбутися конденсату, розповіла британська DIY-експертка, з посиланням на Mirror інформує РБК-Україна, передає НСН.

Чому утворюється конденсат

Як розповіла Мальвіка Падін, DIY-експертка та журналістка з Лондона, у вологому та теплому будинку крихітні часточки води літають у повітрі. Тому, коли вони стикаються з чимось холодним, вони осідають та перетворюються на краплі води, що і називається конденсацією.

Також у квартирі чи будинку холодними предметами є вікна, які накопичують на собі охолоджену пару з усього дому і конденсація відбувається у холодні пори року.

Як позбутися конденсату

Зокрема, запотівання вікон можна витирати, але є й інші дієві засоби.

Позбутися зайвої вологи допоможе регулярне провітрювання. У будинку баланс тепла є ключем до розв’язання проблеми. Тому, якщо часто запускати до кімнат свіже повітря, то вологість повітря в домі буде зменшуватися.

Окрім того, можна регулярно відкривати вікна, або вмикати кондиціонер, особливо у сонячні дні.

Важливо, якщо ваші кімнатні рослини зібрані в одному місці, то це варто змінити, адже якщо багато квітів зібрано разом, то й багато вологи вони утримують навколо себе.

Дієвим засобом є осушувач повітря, який не тільки знижує рівень вологості у домі, але й допоможе усунути алергію та пилових кліщів.

Також не потрібно сушити одяг у кімнаті, адже це спричинить затримку вологи у будинку, спричиняючи утворення цвілі.[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×