Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Укртелеком проведе інтернет в українські села у 13 областях

Укртелеком проведе інтернет в українські села у 13 областях

ПАТ “Укртелеком” домовився зі словенським постачальником рішень для провайдерів послуг – ТОВ Iskratel про новий проєкт розвитку мереж волоконно-оптичного інтернету в сільській місцевості в Україні, повідомляє Укрінформ, інформує НСН.

“Укртелеком, разом з європейськими партнерами – компанією Iskratel і словенським банком розвитку SID Bank, підписали новий договір з розвитку мереж волоконно-оптичного інтернету (GPON) у сільській місцевості України. Проєкт розраховано на два роки, він охоплює понад 200 населених пунктів у 13 областях країни. Загальні інвестиції в проєкт будівництва мережі складають близько 200 млн грн”, – йдеться в повідомленні «Укртелекому».

У результаті будівництва нової мережі, сотні тисяч мешканців сіл Вінницької, Хмельницької, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Полтавської, Миколаївської, Сумської, Рівненської, Херсонської, Харківської, Черкаської, Луганської областей отримають можливість доступу до інтернету на швидкості до 1 Gbit/сек, цифрового інтерактивного телебачення та інших сервісів. Проєкт охоплює населені пункти, в більшості з яких раніше не було інтернету від жодного з операторів.

Укртелеком проведе інтернет в українські села у 13 областях

Новий проєкт став продовженням довгострокової співпраці компаній Укртелеком й Iskratel у розвитку високошвидкісних оптичних мереж доступу. В ході його реалізації буде прокладено понад 2000 км волоконно-оптичних ліній зв’язку та встановлено сучасне комутаційне обладнання, зібране в Словенії на виробничих центрах Iskratel.

“Нова GPON-мережа Укртелекому дасть можливість підключення до оптичного інтернету десяткам тисяч громадян”, – зазначили в “Укртелеком”.

Укртелеком проведе інтернет в українські села у 13 областях

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×