Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Українцям поставлять 50 питань під час перепису населення: про що питатимуть

Схвалено Програму перепису населення України у 2023 році, в ході якого українцям поставлять більше 50 питань. Про що саме питатимуть, НСН розповість, посилаючись на Державну службу статистики.

8 грудня 2021 року, відбулося спільне засідання Президії НАН України та Колегії Державної служби статистики України, на якому було схвалено Програму перепису населення України у 2023 році. Програма узгоджена з вимогами національного законодавства, містить більше 50 питань і визначає перелік демографічних і соціально-економічних характеристик фізичних осіб, домогосподарств і житлових умов населення.

У своєму виступі академік НАН України Елла Лібанова акцентувала, що «людський капітал є основною рушійною силою розвитку країни». Інформаційна цінність перепису населення здебільшого залежить від переліку запитань, за якими здійснюється опитування населення, отримання відповідей на які створить інформацію, яка дозволить охарактеризувати умови життя кожної людини та її роль у домогосподарстві, сім’ї та суспільстві в цілому, а також провести міжнародні співставлення.

Українцям поставлять 50 питань під час перепису населення: про що питатимуть

Про що питатимуть українців

Голова Держстату Ігор Вернер представив проєкт Програми всеукраїнського перепису населення та основні блоки запитань, за якими буде здійснюватися збирання інформації, зокрема щодо:

  • основних демографічних характеристик (вік, стать, місце народження тощо);
  • етнічного походження, мовних ознак та громадянства;
  • освіти;
  • джерел засобів існування;
  • зайнятості;
  • міграційної активності;
  • визначення статусу інвалідності;
  • житлових умов.

Українцям поставлять 50 питань під час перепису населення: про що питатимуть

Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму відеозверненні до учасників засідання наголосив на необхідності проведення перепису задля майбутнього ефективного розподілу коштів та прийняття рішень на основі якісних статистичних даних і подякував науковій спільноті за активну участь у підготовці програми перепису.

З рішенням провести перепис привітав Україну Голова Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine Хайме Надаль та запевнив, що Фонд надаватиме всебічну підтримку Уряду України під час проведення перепису населення.

Учасники засідання одностайно підтримали важливість проведення Всеукраїнського перепису населення та запропонований Державною службою статистики проєкт Програми його проведення  у 2023 році.

Населення України до 2050 року скоротиться до 35 млн людей

Українцям пояснили, як отримати без комісії “тисячу за вакцинацію”

Журналісти підрахували, на що вистачить українцям підвищеного прожиткового мінімуму

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу