Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У Запоріжжі попрощалися із загиблою під час пожежі лікаркою (фото)

6 лютого у приміщення Запорізького театру молоді відбулося публічне прощання з лікаркою-анестезіологом Ольгою Гливою, яка загинула під час пожежі 3 лютого у Запорізькій обласній інфекційній лікарні, повідомляє НСН, посилаючись на Радіо Свобода.

Провести її в останній шлях прийшли друзі, однокурсники, колеги по роботі. На церемонії також був присутній голова Запорізької ОДА Олександр Старух разом з заступниками.

«Ольга любила життя понад усе. Вона завжди захоплювалася своєю професією. Я пам’ятаю, яка вона вимучена приходила, особливо коли готувалася до іспитів. Була буквально зелена. Але їй було цікаво. Вона любила свою професію. Вона любила людей завжди. Вона ніколи б не побажала нічого злого комусь. Вона завжди була рада допомогти»,розповіла знайома загиблої Анастасія Митко, яка прийшла на прощання.

 

Церемонія прощання у приміщенні театру молоді на прохання батьків загиблої відбувалося без ЗМІ. Дівчину одягли у весільну сукню.

Поховають загиблу на малій батьківщині – у Кропивницькому.

У Запоріжжі попрощалися із загиблою під час пожежі лікаркою (фото)

Ользі Гливі було 26 років. Навчалася у Запорізькому державному медичному університеті. У 2020 році закінчила інтернатуру та почала працювати в Запорізькій обласній інфекційній лікарні. Коли сталася пожежа 3 лютого, була на добовому чергуванні у лікарні.

Друзі і знайому говорять про Ольгу, що вона була чудовою, сонячною людиною.

«Розумна, сильна, весела, надихаюча. Вогонь у людській подобі. Працювала з пацієнтами хворими на COVID-19. З реанімаційними пацієнтами. Пацієнти, які знаходяться у тяжкому і критичному станах. Віддавала себе всю роботі. Працювала добами, іноді декілька діб підряд. Перехворіла на COVID-19, після цього – ще раз на вірусну інфекцію, ускладнену пневмонією. Не дивлячись ні на що, одразу по одужанню вона верталася у стрій «червоної зони» медиків, які працюють з пацієнтами з COVID-19.
Оля з відзнакою закінчила Запорізький державний медичний університет. Двічі перемагала у Всеукраїнській науковій стипендіальній програмі «Завтра.UA». Вільно володіла українською, російською, німецькою. Надзвичайно любила життя.
Вночі виникла пожежа в обласній інфекційній лікарні обірвала життя чотирьох людей.
Оля Гліва чергувала у реанімації. Загинула, коли рятувала пацієнтів», написав у Фейсбуці Ivan Darii у день загибелі лікарки.

Сама Ольга теж вела сторінку у Фейсбуці. ЇЇ пости сповнені любові до природи, людей, подорожей, до ЖИТТЯ.

В перший день нового 2021 року дівчина написала:

Працювати в новорічну ніч неважко, скоріше просто прикро. А от встати 1 січня і бути о 8 на роботі я запишу до своїх особливих досягнень.
Ця новорічна ніч була абсолютно радісна, легка і невимушена. Здається саме цьому я навчилась у 2020 – відкидати зайве і лишати найголовніше.
А за ніччю слідував прекрасний ранок (трохи важкуватий, але від того не менш прекрасний) і відчуття великого хорошого попереду.
За 9 років мій перший новий рік у Запоріжжі, моя перша ялинка у моїй особистій квартирі. Скажу вам, що це великого вартує і цього би не було без того поганого у 2020, що незмінно призводило до чогось кращого».

Сповнена надій, окрилена Ольга вірила, що попереду у неї тільки щастя…

Ніби щось відчуваючи, 28 січня вона виклала серію зимових фото з такими рядками

Не просто бути,
Не просто споглядати,
А перетворитись повністю у слух
І розчинитись.

У Запоріжжі попрощалися із загиблою під час пожежі лікаркою (фото)

Цей її допис став останнім…

У Запоріжжі попрощалися із загиблою під час пожежі лікаркою (фото)

 

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×