Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Водії у Польщі та в Україні: скільки заробляють і які вимоги

Водії – одна з найпоширеніших у світі професій, тому на фахівців є постійний попит. Про рівень зарплат водіїв у Польщі та в Україні читайте далі.

Про це розповідає портал grc.ua, пишуть Finance.ua, передає НСН.

Як пишуть аналітики порталу, заробітна плата водіїв залежить в першу чергу від виду транспортного засобу, а також місця роботи і типу перевезень.

Вимоги в Україні

В Україні, для роботи водієм необхідно мати водійське посвідчення відповідної категорії, досвід водіння не менше 3 років, знати правила дорожнього руху, бути уважним. Безперечним плюсом для спеціаліста буде наявність технічної освіти, що дозволить швидко усунути несправність в разі потреби.

Обов’язковими вимогами для вакансії «Водій-експедитор» є: досвід роботи водієм, водієм-експедитором; посвідчення водія кат. З, С1. Потрібний досвід роботи: 1-3 роки. Роботодавець пропонує: офіційне працевлаштування, конкурентну зарплатню, п’ятиденний робочий тиждень.

Для вакансії «Персонального водія» найчастіше потрібен досвід роботи 3-6 років.

До обов’язків входять: забезпечення комфортного супроводу керівника протягом робочого дня; своєчасна подача автомобіля у призначене місце та час; завчасне планування оптимального маршруту руху з метою швидкого переміщення; здійснення контролю за технічним станом ТЗ, догляд за ТЗ, утримання його в чистоті (регулярне миття ТЗ); виконання адміністративно-господарських доручень керівника.

Важливими умовами є також забезпечення професійного та безпечного водіння і дотримання правил етикету та конфіденційності.

Вимоги у Польщі

Дещо відрізняються вимоги до претендентів у Польщі. Європейським компаніям здебільшого необхідні водії категорій C+E, тобто далекобійники.

В обов’язки таких водіїв входять: управління транспортним засобом: MAN, Scania, Volvo, Iveco; відповідальність за збереження вантажу; безпечне транспортування вантажів із пункту до пункту; перевезення напівпричепів штора або напівпричепів тентів, напівпричепів з жорстким кузовом, змінних кузовів/контейнерів, стандартних напівпричепів і мега причепів.

До обов’язкових вимог належать: наявність діючого посвідчення водія категорії C+E; діючий біометричний паспорт з безвізовим режимом не менше одного місяця та мінімум 3 місяці до закінчення терміну дії візи.

Інша популярна категорія в Польщі – водій міських автобусів (у великих транспортних компаніях).

Обов’язками для таких вакансій є: обслуговування міських та приміських ліній; безпечне перевезення пасажирів на маршрутах; повідомлення про дефекти та пошкодження транспортного засобу, помічені під час руху; інформування контролюючого персоналу про виникнення труднощів на маршруті; робота на великих автобусах, у тому числі на так званих “гармошках”.

Рівень заробітної плати

За даними кадрового порталу grc.ua 50% роботодавців пропонують водіям в Україні заробітну плату від 15 000 грн. Від 22 600 грн пропонують 30%.

Пропозицій з оплатою від 30 200 грн – 10%, від 37 800 грн – 7%. Зарплатню розміром від 45 400 грн готові платити лише 3% роботодавців. Найчастіше це вакансії персональних водіїв.

Для водіїв в Польщі пропонована заробітна плата становить: від 43 700 грн (42% пропозицій про роботу), від 57 500 грн (33%), від 62 100 грн – (25% вакансій на сайті).

Середня пропонована заробітна плата водіїв в Україні становить 21 200 грн, у той час як середня пропонована заробітна плата водіїв в Польщі складає 52 900 грн.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×