Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В украинской курятине нашли подкожную субстанцию: чем и для чего “шпигуют” мясо[:ua]В українській курятині знайшли підшкірну субстанцію: чим і навіщо “шпигують” м’ясо [:]

[:ru]В Украине в курятине обнаружили гелеподобную подкожную субстанцию, которая удерживает влагу. Кроме того в мясе часто во время лабораторных исследований находят кишечную палочку.

Об этом в комментарии Oбозревателю заявила Глава правления ГО “Споживча довіра” Елена Куликова, передает НСН.

По ее словам, во время проверки, в одном из образцов они нашли гелеподобную подкожную субстанцию, которая удерживает влагу. Но эксперт тут же отмечает, если курица правильно обработана – это не так опасно.

“Перед употреблением в пищу мы курицу жарим, печем или варим. Безусловно, при термической обработке, это все уходит. Но когда потребитель покупает курицу, он по сути, платит за воду. Что касается образцов, где микробиологические показатели не соответствовали нормативам, в тех продуктах, которые подвергаются термической обработке, микробиология не так страшна”.

“Споживча довіра” проводила исследование курятины еще в начале лета. Для анализа выбрали продукцию наиболее известных производителей. По словам, Куликовой, ни в одном из образцов не обнаружили ни антибиотиков, ни гормонов, которыми так пугают украинцев.

Кроме того эксперт отмечает, в украинской курятине также не встречалась сальмонелла. Все случаи, когда в курице находили сальмонеллу за последнее время, касались привозного мяса, в частности из Польши.

Некачественной курицы на украинском рынке всего порядка 10-15% – заключила эксперт.

Покупать курицу Куликова советует в супермаркетах, и желательно выбирать проверенных производителей. Выбирая мясо курицы, стоит обратить внимание на следующее:

“Если покупаете курятину на развес – не бойтесь ее понюхать и осмотреть. Курица должна быть без кровоподтеков, привычного цвета. Также важно обращать внимание на срок годности, соответствующую накладную можно попросить у продавца. Если продукция свежая, высокая вероятность того, что она будет безопасной. Лучше всего покупать курицу в вакуумной упаковке. В таком случае вероятность того, что на нее попадут бактерии – очень низкая”.

В то же время, по словам Куликовой, называть некачественную курятину фальсификатом – нельзя. Ведь фальсификат – это продукция, которая выпускается с нарушениями и в которой происходит замена более дорогого сырья на дешевое. А искусственной курицы в Украине нет.

Кстати, недавно “НСН” писал: Фальсифицированный шоколад в Украине — как отличить подделку[:ua]В Україні у курятині виявили гелеподібну підшкірну субстанцію, яка утримує вологу. Крім того, у м’ясі часто під час лабораторних досліджень знаходять кишкову паличку.

Про це у коментарі Oбозревателю заявила Голова правління ГО “Споживча довіра” Олена Куликова, передає НСН.

За її словами, під час перевірки в одному із зразків вони знайшли гелеподібну підшкірну субстанцію, яка утримує вологу. Але експерт відразу зазначає, якщо курка правильно оброблена – це не так небезпечно.

“Перед вживанням в їжу ми курку смажимо, печемо або варимо. Безумовно, при термічній обробці це все йде. Але коли споживач купує курку, він по суті, платить за воду. Що стосується зразків, де мікробіологічні показники не відповідали нормативам, у тих продуктах, які піддаються термічній обробці, мікробіологія не така страшна”.

“Споживча довіра” проводила дослідження курятини ще на початку літа. Для аналізу вибрали продукцію найвідоміших виробників. За словами Куликової, в жодному із зразків не виявили ані антибіотиків, ані гормонів, якими так лякають українців.

Крім того, експерт зазначає, в українській курятині також не зустрічалася сальмонела. Усі випадки, коли в курці знаходили сальмонеллу останнім часом, стосувалися м’яса, що привіз, зокрема з Польщі.

Неякісну курку на українському ринку всього близько 10-15% – уклала експерт.

Купувати курку Куликова радить у супермаркетах, та бажано вибирати перевірених виробників. Вибираючи м’ясо курки, варто звернути увагу на таке:

“Якщо купуєте курятину на вагу – не бійтеся її понюхати і оглянути. Курка повинна бути без синців, звичного кольору. Також важливо звертати увагу на термін придатності, відповідну накладну можна попросити у продавця. Якщо продукція свіжа, висока ймовірність того, що вона буде безпечною Найкраще купувати курку у вакуумній упаковці. У такому разі ймовірність того, що на неї потраплять бактерії – дуже низька”.

Водночас, за словами Куликової, називати неякісну курятину фальсифікатом – не можна. Адже фальсифікат – це продукція, яка випускається з порушеннями і в якій відбувається заміна дорожчої сировини на дешеву. А штучної курки в Україні нема.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Фальсифікований шоколад в Україні – як відрізнити підробку[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×