Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні заборонили випробування косметики на тваринах

В Україні заборонили випробування косметики на тваринах

Кабінет міністрів затвердив технічний регламент для косметичних засобів, який, зокрема, передбачає заборону на випробування цих засобів на тваринах в Україні та використання лише безпечних барвників, консервантів та УФ-фільтрів у виготовленні продукції.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 20 січня, передає Суспільне, інформує НСН.

Згідно з пояснювальною запискою, забороняється використання в косметиці, яка реалізується в Україні, сполук, які класифікуються як канцерогенні, радіоактивні речовини та небезпечні барвники,

“Якщо сьогодні перелік заборонених до використання в косметичній продукції інгредієнтів становить 400, технічний регламент встановлює 1328, а також передбачає використання лише дозволених барвників, консервантів, УФ-фільтрів”,

– зазначено у пояснювальній записці Міністерства охорони здоров’я.

Крім того, вводиться заборона на випробування косметики на тваринах безпосередньо в Україні.

“Один із важливих аспектів нового регламенту – заборонити випробування косметики на тваринах та дати можливість іноземним та національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції.  Такі правила уже кілька років діють у країнах Європейського Союзу”,

– наголосили в МОЗ.

Міністерство охорони здоров’я також планує передбачити перехідний період для впровадження нових вимог до тестування косметичної продукції.

Крім цього, косметика, яка представлена ​​для продажу, має бути з відповідним маркуванням. Контроль за косметичною продукцією покладено на Державну службу з лікарських засобів і контролю за наркотиками. Постанова набирає чинності через 18 місяців після оприлюднення.

Що відомо

  • Англія стала першою країною у світі, яка заборонила досліди на тваринах заради перевірки безпеки косметики.
  • У 2009 році ЄС заборонив тестування інгредієнтів косметичної продукції на тваринах, а також рекламу і продаж косметичних продуктів та інгредієнтів, які були протестовані на тваринах.
  • 11 березня 2013 року Європа ввела остаточну маркетингову заборону на косметику та побутову хімію, випробувану на тваринах.
  • Натомість Китайський уряд навпаки, вимагає того, щоб всі косметичні засоби обов’язково були протестовані на тваринах, перш ніж імпортувати в країну.

Щоб оперативно отримувати найважливіші новини України і світу, підписуйтесь на наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×