Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Зеленський про російську вакцину: українці – не кролики, експериментувати не маємо права

Президент Володимир Зеленський заперечив можливість вакцинування українців від COVID-19 російською вакциною «Спутник V». Він пояснив відмову України закуповувати російську вакцину тим, що «українці – не кролики», на них влада не має права експериментувати.

Як повідомляє Укрінформ, про це Глава держави заявив під час спілкування з журналістами в рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді», передає НСН.

«Ніякої офіційної інформації з приводу того, що вакцина «Спутник V» російського виробництва гарантовано дає ефект 90-91 відсоток, ані від ВООЗ, ані від провідних європейських світових спеціалістів… не існує… Я вважаю, що громадяни України – це люди, і це точно, вибачте за таке порівняння, не кролики, на них експериментувати ми не маємо права. Тому ми домовлялися тільки з тими провідними виробниками вакцин, які затверджені світом і які дають у світі дуже серйозний позитивний результат»,сказав Зеленський.

У цьому контексті він нагадав, що Україна в рамках програми COVAX отримає першу частину вакцин виробництва компанії Pfizer в лютому, що також підтвердила у своєму виступі на форумі голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Також ми повідомляли: Кількість нових випадків коронавірусу в Україні на 8 лютого

Президент зазначив, що наразі через великий попит на вакцини у світі ситуація є доволі напруженою і такою, за його прогнозом, вона залишатиметься і в березні, а далі очікується послаблення.

«Моє відношення до цього – я вважаю, що ми закупили таку кількість вакцин, щоб надати всім українцям можливість вакцинуватися, а там подивимося, бо соціологія каже, що десь 50 відсотків у цілому не вірить у Covid-19»,зауважив Зеленський.

Раніше ми писали: Китай схвалив вакцину Sinovac, яку замовила Україна

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×