Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В США успешно клонировали животное, которое находится под угрозой вымирания[:ua]У США успішно клонували тварину, яка знаходиться під загрозою вимирання[:]

[:ru]В США ученые успешно клонировали животное, которое находится на грани исчезновения, – черноногого хорька.

Это первый в стране случай клонирования вида, находящегося под угрозой вымирания. Об этом сообщила Служба охраны рыбных ресурсов и диких животных США, передает Іnspired, информирует НСН .

Хорек появился на свет 10 декабря 2020, но объявили о его появлении только в феврале 2021.

Самка по кличке Элизабет Энн стала генетической копией черноногого хорька, который умер в 1988 году. Для клонирования использовали его ДНК.

Суррогатной матерью для Элизабет Энн стала самка домашнего хорька. Вместе с ней на свет появился еще один клон (он не выжил), а также два обычных хорька. Суррогатная мать во время родов не пострадала.

Специалисты внимательно следят за здоровьем Элизабет Энн. Планируется, что самка всю жизнь проживет в неволе и будет участвовать в программе разведения, пополняя генофонд вида свежими генетическими вариантами. Присоединиться к одной из диких популяций смогут уже ее внуки и правнуки. Это произойдет не раньше, чем в 2024 году.

Ученые надеются, что благодаря генам, которые несет Элизабет Энн, генофонд черноногих хорьков станет более разнообразным. Это позволит им выживать в дикой природе, а также активно размножаться.[:ua]У США вчені успішно клонували тварину, яка знаходиться на межі зникнення, — чорноногого тхора.

Це перший у країні випадок клонування виду, що знаходиться під загрозою вимирання. Про це повідомила Служба охорони рибних ресурсів та диких тварин США, передає Іnspired, інформує НСН.

Тхір з’явився на світ 10 грудня 2020 року, але оголосили про його появу тільки у лютому 2021.

Самка на прізвисько Елізабет Енн стала генетичною копією чорноногого тхора, який помер у 1988 році. Для клонування використали його ДНК.

Сурогатною матір’ю для Елізабет Енн стала самка домашнього тхора. Разом з нею на світ з’явився ще один клон (він не вижив), а також двоє звичайних тхорів. Сурогатна мати під час пологів не постраждала.

Фахівці уважно стежать за здоров’ям Елізабет Енн. Планується, що самка все життя проживе в неволі і братиме участь у програмі розведення, поповнюючи генофонд виду свіжими генетичними варіантами. Приєднатися до однієї з диких популяцій зможуть вже її онуки і правнуки. Це відбудеться не раніше, ніж у 2024 році.

Вчені сподіваються, що завдяки генам, які несе Елізабет Енн, генофонд чорноногих тхорів стане більш різноманітним. Це дозволить їм виживати у дикій природі, а також активніше розмножуватися.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×