Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У колонії РФ без належної медичної допомоги помер українець

У російській колонії внаслідок неналежного надання медичної допомоги помер засуджений житель Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на експерта Регіонального центру прав людини Романа Мартиновського, інформує НСН.

«Уранці 5 лютого 2021 року у ВК-1 Адигеї (РФ) помер внаслідок неналежного надання медичної допомоги громадян України – ув’язнений Здоренко Володимир, 1971 р.н.»,йдеться в повідомленні.

За інформацією Мартиновського, Здоренко був засуджений у Кримуза крадіжку. На порушення міжнародного гуманітарного права українця 2019 року вивезли для відбування покарання до Росії.

У колонії українця заразили ВІЛ-інфекцією, при цьому необхідну медичну допомогу йому не було надано.

У колонії РФ без належної медичної допомоги помер українець

Кримська правозахисна група нагадує, що згідно зі статтею 38 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, особи, які перебувають під захистом, мають право на медичну допомогу та лікування в лікарні в такій самій мірі, як і громадяни держави, на території якої вони перебувають, якщо цього вимагає стан їхнього здоров’я.

Крім того, стаття 76 Конвенції стосується зобов’язань держави-окупанта щодо особливо уразливої ​​категорії – осіб, які перебувають під захистом і обвинувачені у скоєнні злочину.

«Окупаційні органи повинні встановити для таких осіб санітарний та харчовий режими, які є достатніми для підтримання їхнього здоров’я. Вони повинні отримувати таку медичну допомогу, якої потребує стан їхнього здоров’я »,наголошують правозахисники.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×