Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У Дніпрі даруватимуть подарунки тим, хто замальовує рекламу наркотиків

У Дніпрі даруватимуть подарунки тим, хто замальовує рекламу наркотиків

У Дніпрі стартував соціальний проєкт Zamaluy, покликаний протидіяти поширенню вуличної реклами наркотиків. Містянам, які замалюють назви Telegram-каналів, через які продаються наркотики, даруватимуть подарунки.

Про це в етері «Українського радіо» розповів керівник проєкту Георгій Волков, пише Громадське, інформує НСН.

Потрібно фотографувати замальовані написи та надіслати їх на сторінку проєкту в Instagram. Залежно від того, скільки написів замальовано, дніпрянам нараховуватимуть бали. За них можна буде отримати подарунки — чай, торт, сертифікати на навчання, прогулянку на каяках.

За словами Волкова, головна мета проєкту — привернути увагу держави до проблеми розповсюдження наркотиків. Він зазначив, що зараз Дніпро входить у трійку українських міст, де найбільш розповсюджена наркоманія серед підлітків та молоді.

Боротьба з рекламою наркотиків в інших містах:

У 2019 році у Львові громадські активісти запустили Telegram-канал, куди можна надсилати фото з графіті, які рекламують Telegram-канали, а також надавати інформацію щодо «шукачів» закладок у місті. А у Запоріжжі небайдужі містяни проводили рейди для того, щоб замальовувати рекламу наркотиків, писало видання «Индустриальное Запорожье».

Крім того, Харківський національний університет внутрішніх справ запустив спеціальний Telegram-бот для того, щоб українці могли поскаржитися на рекламу наркотиків у своєму місті.

Фото: Медичний фаховий коледж ЗДМУ 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×