Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Подсолнечное масло в Украине может подорожать до 100 гривен за литр[:ua]Соняшникова олія в Україні може подорожчати до 100 гривень за літр[:]

[:ru]Стоимость подсолнечного масла в Украине на сегодняшний день в три раза выше, чем в других европейских странах. Но и это еще не предел. Если стоимость газа в ближайшее время не снизится, то украинцам придется покупать литр масла за 100 грн, тогда как сейчас ценник уже подскочил до 70 грн/литр.

Об этом НСН информирует со ссылкой на today.ua.

Для сравнения, в Польше литр подсолнечного масла можно купить за 46,4 грн, в Германии, где одна из высших средних зарплат в Европе – за 42,1 грн, в Италии – всего за 22,88 грн.

Эксперты называют несколько причин, почему отечественное масло настолько дороже, тогда как экспортируется оно по ценам ниже.

Во первых, на экспортную продукцию украинские производители не платят НДС, а за масло, которое продается в ЕС, приходится отдавать 20% налога на добавленную стоимость. В Европе есть конкуренция на рынке подсолнечного масла, поэтому производители вынуждены держать средний ценник, в то время как в Украине в основном местное производство.

[:ru]Подсолнечное масло в Украине может подорожать до 100 гривен за литр[:ua]Соняшникова олія в Україні може подорожчати до 100 гривень за літр[:]

Цены на подсолнечное масло в Европе уже начали снижаться после сбора хорошего урожая подсолнечника. В Украине тенденции реализуются с запозданием. Да и спрос на подсолнечное масло в Европе ниже, чем в Украине, ведь там сейчас активно используют другие растительные масла.

На фоне роста цен на газ себестоимость производства масла увеличится на 5-10%, отмечают производители. На 25% выросли затраты на электроэнергию и гексановый растворитель (составляет более 30% себестоимости производства), подорожал газ. Чтобы удешевить производство, некоторые производители задумываются над выработкой электроэнергии из биогаза, сырьем для которого может стать шелуха от подсолнуха.

Кстати, недавно “НСН” писал: Скоро подсолнечное масло будут продавать по новым ценам – озвучен прогноз

 [:ua]Вартість соняшникової олії в Україні на сьогоднішній день в три рази вище, ніж в інших європейських країнах. Але це ще не межа. Якщо вартість газу найближчим часом не знизиться, то українцям доведеться купувати літр олії за 100 грн, тоді як зараз цінник вже підскочив до 70 грн/літр.

Про це НСН інформує з псиланням на today.ua.

Для порівняння, в Польщі літр соняшникової олії можна купити за 46,4 грн, в Німеччині, де одна з вищих середніх зарплат в Європі – за 42,1 грн, в Італії – всього за 22,88 грн.

Експерти називають кілька причин, чому вітчизняна олія настільки дорожча, тоді як експортується вона за цінами нижче.

По-перше, на експортну продукцію українські виробники не платять ПДВ, а за масло, яке продається в ЄС, доводиться віддавати 20% податку на додану вартість. В Європі є конкуренція на ринку соняшникової олії, тому виробники змушені тримати середній цінник, в той час як в Україні в основному місцеве виробництво.

[:ru]Подсолнечное масло в Украине может подорожать до 100 гривен за литр[:ua]Соняшникова олія в Україні може подорожчати до 100 гривень за літр[:]

Ціни на соняшникову олію в Європі вже почали знижуватися після збору гарного врожаю соняшнику. В Україні тенденції реалізуються із запізненням. Та й попит на соняшникову олію в Європі нижче, ніж в Україні, адже там зараз активно використовують інші рослинні олії.

На фоні зростання цін на газ собівартість виробництва масла збільшиться на 5-10%, відзначають виробники. На 25% зросли витрати на електроенергію і гексановий розчинник (складає більше 30% собівартості виробництва), подорожчав газ. Щоб здешевити виробництво, деякі виробники замислюються над виробленням електроенергії з біогазу, сировиною для якого може стати лушпиння від соняшника.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Скоро соняшникову олію продаватимуть за новими цінами – озвучено прогноз

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×