Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Сім жебрацьких звичок з СРСР, яких давно варто позбутися

Ряд речей домашнього вжитку, одяг, а також деякі звички у поведінці можуть неабияк зіпсувати враження про господаря будинку. Більшість із них – родом із СРСР.

Блогер Максим Мирович виділив кілька головних, на його думку речей, яких слід якнайшвидше позбутися. Він заявив, що їхня присутність у будинку “видає у своєму господарі жебрака”.

“Що найцікавіше – насправді людина може бути досить заможною, але з якоїсь причини продовжує користуватися цими речами, чому так відбувається – для мене велика загадка”,написав він.

Чайний гриб

Серед іншого, блогер виділив чайний гриб. Він назвав його дивним і розповів, що подекуди ним продовжують користуватися.

СРСР

Для тих, хто не в курсі, він пояснив, що його спеціально вирощують у трилітровій банці накритій марлею. У середину наливають чай та субстанцію названу “чайним грибом”. Скислий напій чимось нагадує квас.

“Банка з чайним грибом виглядає вкрай огидно і нагадує чи то якусь лікарняну сечу, чи мариновані млинці, чи якогось заспиртованого прибульця з Кунсткамери”,оцінив Мирович популярний напій із СРСР.

Він же додав, що такий гриб “виглядає дуже страшно”.

Синій спортивний одяг та майки “алкоголічки”

Другим у його списку “заборонених” речей виявився синій спортивний одяг та майки “алкоголічки”, які були вкрай популярні у колишні часи.

На його думку, це негарний одяг, який досі продовжують носити. Він також підкреслив, що свого часу він був недорогим і купували його переважно ті, хто не мав зайвих грошей. А значить, він продовжує “стійко асоціюватися зі злиднями”.

Посуд з “позолотою” і в квіточки

Ще однією “злиденною річчю” блогер назвав посуд з “позолотою” і в квіточки.

“Якщо у вас вдома досі збереглися старі радянські сервізи із псевдо-золотими смужками та малюнками у квіти – терміново їх викидайте”,закликав він.

За його словами, такий посуд виглядає моторошно і його не варто виставляти на стіл пригощаючи гостей.

Речі, замотані синьою ізоляційною стрічкою

Наступними у списку виявилися речі, замотані синьою ізоляційною стрічкою. Він зазначив, що таким речам місце на смітнику.

Він погодився, що в СРСР, можливо, було важко дістати деякі предмети побуту, але наголосив, що зараз подібних складнощів немає. А їхня наявність у будинку нічого приємного про їхнього господаря не говорить.

Коробки з мотлохом та іржаві цвяхи

Викинути у сміття він також закликав коробки з мотлохом та іржаві цвяхи. На його думку, у багатьох радянських квартирах досі зберігаються такі “скарби” у двостулкових шафках над туалетами.

“Там лежать всілякі іржаві цвяхи, напилки без ручок, шматки велосипедних камер, іржаві скріпки, радянські плоскошліцеві шурупи, мотки колись вкраденого алюмінієвого дроту, дерев’яні котушки з-під ниток, винні пробки, металеві кульки загадкового походження та підшивка “Наука та Життя” за 1986-1989 роки”,написав блогер.

Він додав, що “краще один раз пошкодувати, що під рукою немає якогось шурупа і піти купити його в господарському магазині, ніж 30 років дивитися на цей іржавий мотлох”.

Трилітрові банки

Трилітрові банки також, на його думку, збирають жебраки.

“Похмурі ряди трилітрових банок можуть також зберігатися в сучасній шафі-купе на верхніх полицях, що виглядає особливо безглуздо”,заявив Мирович.

Він закликав тих, хто не консервує, а просто складає в затишних місцях склотару – швидше позбутися її.

Балкон

СРСР

Нарешті, він звернув увагу на балкон і зазначив, що якщо у людини на балконі досі продовжує зберігатися мотлох – його потрібно винести на смітник. Це стосується старих журналів, поламаних меблів, велосипеда “Орлятко” та інших символів радянського часу.

“У наші дні дуже соромно мати захаращений балкон або лоджію”,додав він.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Обозреватель.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×